Ansikt,  Behandlinger,  Kropp

Er det rart alger brukes i hudpleie og behandlinger!

Forrige uke var jeg på to pressemøter der alger var i fokus. Thalgo var den ene. De har basert sine produkter på alger siden 1964. Jeg har testet mange av deres produkter, og jeg tror jeg har tømt hver bidige krukke jeg har testet. Behandlingene har også alltid vært fabelaktige med øyeblikkelige resultater. De har ikke bare kremer, men har drevet med algebasert kosttilskudd med hudpleiende fordeler lenge før de aller fleste.

Senere på dagen fikk jeg mulighet til å teste en behandling fra Voya. Det er et irsk spamerke som også baserer seg på alger. Voya sanker inn sine alger for hånd på sin Atlanterhavskyst. Det er en gammel tradisjon som menn har gjort i århundrer, og som gjøres ved lavvann.

Da merket ble lansert i Norge for noen år siden testet jeg deres algeinnpakning med store, varme algeblader, noe som var bare helt fantastisk. Nå fikk jeg kombinasjon av ansikt- og kroppsbehandling som ga huden masse glød. Dessuten fikk jeg disse morsomme maskene av algeblader på øynene. De var utrolig behagelige og oppkvikkende, og huden rundt øyene ble veldig myke og avslappet. 

Det minnet meg om algebehandlingen jeg testet fra Babor på The Thief i våres. Da får man skrubbe kroppen fra topp til tå og pakket inn i algeblanding etterpå. Alger har en svært rensende effekt på huden. Du merker at huden får en helt annen glød etterpå. Dessuten  tisser man litt ekstra mye etterpå, og det lukter faktisk også ganske rart.

Altså, en skikkelig rens av kroppen! Leverandøren mener at man går ned en størrelse slik at man liksom går inn i den lille sorte som var litt for liten etterpå. Jeg testet ikke det, men fy søren så ren og lett i kroppen jeg følte meg etterpå!

Du kjenner til Biotherm, ikke sant? Det er faktisk også basert på alger og plankton. Det er ikke uten grunn at mange faktisk har Biotherm som sitt favorittmerker. Jeg har flere produkter jeg digger derfra selv, blant annet denne sykt gode gelen som blir til olje.

Så hva gjør alger? Vi har jo blitt oppfordret til å spise og drikke dem også! Jeg spurte Anna som utførte Voya-behandlingen på meg, og hun svarte følgende:

  • Alger er helbredende! Det kan jeg skrive under på. Er huden irritert, så vil den roe seg ned med en krem som inneholder alger.
  • Alger er aldersforebyggende! Det er vel egentlig oppsummeringen for alle fordelene de har. Roer ned hud, er betennelsesdempende, tilfører fukt, jevner hudtonen, renser, fjerner giftstoffer, gir glød og så videre.
  • Alger gir masse fukt! JA! Helt klart! Det er rett og slett en befrielse å påføre en krem proppet med alger på huden.
  • Alger inneholder vitaminer og mineraler. Det finne jo en svimlende mengder med alger, ja, det er vel rundt 30000 slag om jeg ikke husker feil. De er alle sammensatt på ulikt vis som derfor gir ulike fordeler for kroppen og huden vår. De er rett og slett havet skattekammer, og vi har ikke oppdaget alt enda!

Legg igjen et svar