Ansikt,  Makeup

– Your imperfection is what´s making you interesting!

For litt siden var jeg på lanseringen av Nars i Norge. Som makeupartist synes jeg det er skikkelig kult at Nars endelig har kommet her til lands. Om du ikke kjenner til merket fra før så kan jeg kort fortelle at François Nars var en frustrert makeupartist som var helt oppgitt over at det kun fantes heldekkende makeup på markedet.

Han ble revolusjonær innen makeupfaget da han dukket opp på shoots med nærmest bare leppestifter som han brukte på lepper, kinn og øyne. Han ville se ordentlig hud, men frem til midten av 90-tallet var det ikke så mye sminke som gjorde det mulig. Hans tilnærming til makeup gjorde han til en etterspurt makeupartist hos blant annet Vogue.

Det endte med at han lagde sitt eget sminkemerke som du endelig kan kjøpe i Norge.

På lanseringen var også Jane Richardson som har vært trener for Nars i årevis. Hun er like hudnerd som Nars selv, og jeg er vel litt i den kategorien selv. På foto bruker jeg det meste av tiden til å optimalisere huden med minimum 6 produkter etter hudpleie, og allikevel synes huden veldig godt.

Det var hun som sa at dine “uperfekter” (ikke noe godt norsk ord, og ordet imperfections oversettes med ufullkommenhet, og det blir helt feil!) er det som gjør deg interessant.

Hun fortalte også at når Nars selv hadde ansvaret for makeupen backstage for eksempel på en visning kunne man risikere å få sparken om man hadde våget å dekke til en føflekk.

For hva er det som er vakkert! Symmetri går for å være vakkert, men det kan også være ganske kjedelig. Eks-radarparet Brad Pitt og Angelina Jolie har gått for å være verdens mest symmetriske par. Heldigvis hadde hun for store lepper til symmetrien, ellers hadde hennes skjønnhet blitt veldig kjedelig.

For når man ser på skjønnhetene gjennom tidene så har symmetrien absolutt vært på plass, men felles for dem alle er at de har en skjønnhetsfeil som faktisk har vært med på å gjøre dem berømte.

Bare se på Lauren Hutton! Herregud, så vakker hun er med sine rynker og ikke minst mellomrommet mellom tennene hun alltid har vært kjent for! Dama er 74 år!

Det er mange som har skodd seg rike på sine mellomrom mellom tennene. Vanessa Paradis, Madonna og Georgia May Jagger er bare noen av dem.

En annen vanlig “skjønnhetsfeil er føflekker i ansiktet. De har rett og slett vært så populære at trenden har vært å tegne på dem mange ganger gjennom årenes løp. For hva er kjennetegnet til for eksempel Cindy Crawford og Marilyn Monroe? Strategisk plasserte føflekker som har gjort dem berømte.

Marilyn Monroe har også et berømt sitat: “Imperfection is beauty, madness is genius and it´s better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

En av de vakreste menneskene jeg har kjent til oppgjennom er Barbra Streisand. Hun har en karakteristisk nese som dagens Hollywoodstjerner mest sannsynligvis hadde bestilt en “nose job” på. Bare ta et googlesøk, så ser du hvor vanlig det har blitt. Hun har også øyne som går nedover, bryn som alltid er litt rotete og en veldig uttrykksfull munn, og sammen gir det henne dette karakteristiske og melankolske ansiktet.

Hun er helt perfekt, uperfekt vakker. Hun har en skjønnhet som er så utrolig spennende, som du aldri blir lei av å se på!

For hva har egentlig skjedd med filmstjernene som har forandret på sine særegenheter? Jo, de får rett og slett ikke jobber lengre! Et godt eksempel er Rene Zellweger som har gjort øynene større og et eller annet med leppene sine. Hun er rett og slett ikke den samme lengre.

Blir man vakrere av et perfekt utseende? Nei, det synes ikke jeg!

Nå tenker du kanskje også at det er litt urettferdig å trekke frem disse damene. De er jo tross alt kjent for sin skjønnhet. Men nå er det bare å ta en nytt googlesøk så ser du at hvem som helst av disse damene kunne ha jobbet på samme arbeidsplass som deg. De er helt vanlige, og kanskje til og med litt rare uten sminke.

Du kan også bli like vakker med riktig sminke om du vil. Det handler om å fremheve de riktige tingene og skjule det som er mindre pent. For eksempel er det forskjell på skjoldete pigmentering og fregner. Kvisearr og rosacea er også noe annet enn arr fra et levd liv og føflekker.

Trenden er faktisk nå å gjøre dine særegenheter til ditt statement. Gjør huden jevn med foundation, men la arret eller føflekken synes. Mal leppene røde, og smil ditt største smil med skjeve tenner og mellomrom mellom tennene. Fremhev de ulike brynene, og for all del ikke rett opp nesen med shading!

Legg igjen et svar