Annonse,  Ansikt,  Hudpleie

Čuvget – arktisk hudpleie basert på vitenskap

Urbefolkningen som bor i Nord-Norge har et eget ord for det å få innsikt i naturens hemmeligheter, og det er Čuvget! Jeg ble introdusert for merket for noen år siden av gründeren selv, Geir Håvard Kvalheim, men etter det har merket med nordnorske røtter både økt i antall produkter, ekspandert til utlandet og fått celebre Hollywood-tilhengere.

Čuvget er virkelig noe helt eget, og det liker jeg skikkelig godt. Det har en helt unik filosofi som bunner i både forskningsbasert vitenskap og vitenskap om naturen som urbefolkningen i nord har videreført gjennom generasjoner.

Den kunnskapen om naturen som urbefolkning over hele verden sitter på er virkelig helt uvurderlig, og endelig har også vi et merke som har turt å satse på vår naturarv fullt og helt.

Så hva er det om er så spesielt med plantene som befinner seg nord for Polarsirkelen? Plantene som befinner seg her lever under noen av de kaldeste og mest ekstreme værforholdene som finnes. I følgen en professor i biologi jeg kjenner skal man for eksempel hente ut de mest effektive enzymene fra de mest ekstreme miljøene.

Ingrediensene man henter ut fra disse plantene er derfor utrolig potente og effektive, og det er noe samene har visst om og benyttet seg av gjennom mange generasjoner. 

Geir Håvard Kvalheim har selv vokst opp i en liten by nord for Polarsirkelen. Han sier selv at han er oppvokst med at man ikke skal kjempe mot dette ekstremværet, men heller benytte seg av mulighetene det gav han. Og det har han absolutt gjort med denne nydelige serien.

Čuvget har tatt med seg folkemedisinen inn i laboratoriene, og har blant annet hatt et mangeårig samarbeid med verdensledende forskere ved Tromsø Universitetssykehus. Sammen har de forsket på ingrediensene, brukt utvinningsmetoder som har gjort at de sitter igjen med de mest potente og virkningsfulle ekstraktene, testet på syntetisk hud, gjort kliniske tester og forbrukertester.

Det har tatt noen år, men de har også kommet frem til veldig bra produkter.

ARKTISK ČAGA

Det er spesielt en ingrediens som skiller seg ut, og som er Čuvget sin stjerneingrediens, og det er Arctic Čaga. Urbefolkningen har kalt det for «udødelighetens sopp» og «skogens diamant», og de har laget te og andre preparater av det for å behandle sykdommer og immunforstyrrelser.

Forskning viser at Arctic Čaga reduserer celleskader i huden med 80 % innen en time, så det er ikke rart at urbefolkningen setter pris på denne soppen.

Arctic Čaga-ekstrakt utvinnes fra en sjelden soppsort som vokser på barken til bjørketrær i de nordlige delene av verden. Siden soppen vokser utenpå trærne, er den utsatt for ekstreme miljøforhold. For å beskytte seg selv har den utviklet en rik sammensetning av biologisk aktive ingredienser. Noen av komponentene er polysakkarider, betaglukaner, polyfenoler og antioksidanter som sammen bidrar til å redusere tegn på aldring. 

PRODUKTENE

Exfoliating Foaming Cleanser: Av alle renseprodukter jeg har testet gjennom jobben min (og det er ikke få) er denne virkelig en av favorittene. Den er som en lett gelé som skummes opp litt før du masserer den inn i huden. Hvor lengre du lar den sitte på jo bedre peeling og rens gir du huden.

Enzymet Keratoline renser, eksfolierer, foryer og gir huden glød, mens et antioksidantkompleks beskytter, fukter og gjør huden myk.

Instant Vitamin Ampoules: Her får du glød i hver eneste dråpe! I tillegg til rensen er disse gylne dråpene mine favoritter i serien. Huden får en umiddelbar glød som er ganske deilig nå som den kan få et litt høstlig, gustent drag over seg. Den skal påføres først på huden etter rensen, både morgen og kveld.

Dette produktet inneholder mest Arctic Čaga av alle produktene. Hver ampulle inneholder en maksimal konsentrasjon av Arctic Čaga i kombinasjon med et potent vitaminkompleks. Sammen både beskytter og reparerer de huden.

Stimulating Serum: Om du skal legge pengene dine i kun et produkt, så er det et godt serum! Ampullene er stjerneproduktene i serien, men om du kan unne deg kun et produkt så skal du gå for serumet. Du kan se på det som trøya du har innenfor lag med andre plagg. Du vet at ull er bedre enn tynn bomull på vinteren. Gjennom serumet får huden den beste næringen og pleien.

Serumet består blant annet av tyttebær med god effekt på pigmentering, marine ekstrakter som gjør huden myk og arnika med god effekt på mørke ringer og hovne poser under øynene.

Protective Day Cream: Solfaktor er helt essensielt for å opprettholde en fin hud, og derfor har jeg de siste årene brukt SPF hver eneste dag året igjennom selv om det er overskyet. UVA-strålene er nemlig like sterke hele året, og går gjennom både skylag og vinduer.

Čuvget sin dagkrem inneholder bredspektret SPF 20. Sammen med antioksidantene i serien som beskytter mot frie radikaler fra blant annet solen, forurensing og stråling får huden derfor en ypperlig beskyttelse.

Dagkremen har en konsistens som huden absorberer veldig raskt. Det vet jeg at menn liker veldig godt (har testet)!

Renewal Night Cream: Om natten trenger huden litt annen pleie enn på dagen. Dagkremen har beskyttende egenskaper, men når kvelden kommer starter de reparerende og fornyende prosessene i huden. Da en den også mottakelig for ingredienser som hjelper på helingsprosessen.

Nattkremen inneholder også masse av stjerneingrediensen Artic Čaga, men også squalene, arnika og ubiquinone som sammen reduserer fine linjer og rynker, tilfører fukt, gir glød og en jevn hudtone.

For best mulig effekt legger du først vitamindråper fra ampullen på huden, så et lag med serum før du topper med nattkremen eller dagkremen. HER FÅR DU KJØPT PRODUKTENE!

Legg igjen et svar