Makeup,  Øyne

Eyeliner for enhver pris, eller?

Eyeliner er noe av det hotteste på sminkefronten om dagen. Det er en klassiker som mer eller mindre har vært på moten i et århundre, og det er en bragd i seg selv. Jeg vet også at det er noen ihuga fans av eyeliner der ute, men som du ser på bildet av meg så er det ikke alle som skal bruke eyeliner.

Eyelineren kunne like godt ha vært erstattet av øyeskygge som mange er redd for skal synes for mye på øyelokket, og som oftest ender nederst langs vippen under øyelokkfolden. Jeg vil egentlig si at denne effekten får du også tildels når du bare bruker lys øyeskygge når du har fått et lite dropp i øyelokket, slik som jeg har!

Jeg virkelig digger våt eyeliner, men jeg innså allerede for 15 år siden at jeg ikke kan bruke eyeliner alene lengre. En svart strek som følger øyets fasong er lekkert når huden er helt glatt og stram, og fasongen på øynene ikke har begynt å peke en smule nedover.

Eyeliner fremhever øyets fasong, også når den har forandret seg litt i takt med at man har hatt et levd liv med sorger og gleder. En eyeliner eller mørk markering langs vippene kan få deg til å se sliten og dratt ut, og mye eldre og mindre glad ut. Men det er det jo ingen av oss som faktisk ønsker!

Du kan jukse litt på lineren ved å se rett frem i speilet for så å tegne på spissen litt høyere på huden enn du ville ha gjort når du halvveis ser ned og så tegner streken mens du strekker huden (skjønner???)

Du vil da oppleve at lineren på langt nær er like elegant og rett når du ser ned. Men det det funker – helt til øyelokket faller over lineren! Da funker det ikke lengre! Siden huden også har fått krusninger går det nesten ikke an å få tuppen spiss heller.

Løsningen er å bruke skygge sammen med lineren, eller aller helst kajalen siden den er mer formelig og enklere å bruke. Du ser veldig godt hva som skjer når jeg legger mørk øyeskygge et godt stykke opp på lokket. Det som er tungt dempes såpass mye at jeg vil si at aldersforskjellen på disse to bildene er nær 10 år, enda det i realiteten bare er noen minutter i mellom.

Du kan altså sminke deg yngre ved å dempe det tunge på øyelokkene med mørk skygge!

Pssst! Til deg som fortsatt kan se smashing ut med eyeliner, så har du tre gode varianter her fra Sothys, Lancôme og Sisley! De er alle med filttupp, noe som gjør påføring ganske enkel!

Legg igjen et svar