Ansikt,  Hudpleie

5 grunner til å bruke ansiktetsklut!

Jeg har fått litt øynene opp for å bruke klut når jeg skal rense huden! Spesielt om kvelden. Jeg merker nemlig at hudrensen ikke alltid klarer å fjerne sminken, og spesielt om jeg har brukt solkrem med fysisk filter. Det sitter liksom ekstra godt på. Det er faktisk også anbefalt at i alle fall når du bruker den type solkrem så skal du dobbeltrense huden med en oljerens som løser opp og for eksempel en gelrens som fjerner det hele etterpå.

Når jeg har vært på ferie har det også vært ganske praktisk med en klut sammen med rensen. På hytta har jeg for eksempel ikke innlagt vann, og da er kluten god å ha siden vannet ikke er utømmelig. 

Jeg har vært ute og reist litt i sommer, og da har jeg testet ut litt forskjellige produkter. Blant annet har jeg hatt med meg ulike testere på rens, og ikke alle passer min hud og mine rutiner. Forurensing er også noe man vet at påvirker huden veldig, og som kan være vanskelig å fjerne med kun en vanlig rens. Det hjelper selvfølgelig ikke at huden svetter mer enn vanlig og at porene står pip åpne. Da har det vært kjekt å bruke kluten i tillegg slik at jeg har følt at huden har blitt ren nok.

Det har tydeligvis funket, for huden min er faktisk ikke så værst etter en usedvanlig solrik sommer. Jeg har klart å holde meg unna de værste hudforandringene som forårsakes av sol, miljø og varme, som blant annet synes på tekstur, porer, pigmentflekker og tørre linjer.

Det er et par andre fordeler med å bruke kluter også. Det er rimelig og miljøvennlig fordi du har klutene veldig lenge. Det gir en mild eksfoliering slik at du stadig fjerner døde hudceller i tillegg, og da fungerer også hudpleien din veldig mye bedre. Så summert opp kan du dra følgende fordeler av å bruke klut:

  1. Rimelig fordi klutene kan brukes i årevis, i tillegg til at du bruker mindre produkt!
  2. Miljøvennlig – av samme årsak som over!
  3. Gir ekstra god rens slik at du er sikker på at du får bort solkrem, vannresistente produkter og forurensing.
  4. Gir daglig, mild eksfoliering. Det gir glød til huden og produktene får bedre effekt.
  5. Praktisk å ha med på tur, både på hytter uten innlagt vann og på helgeturer der du har med lite baggasje og må bruke reisestørrelser og utvalgte produkter.

Men det er en ting du skal passe på, og det er at kluter er bakteriebomber! Rester etter sminken, hudpleien og hudfettet sitter igjen i kluten, selv om du skylder den aldri så godt. Fuktigheten i kluten og gjerne varmen på badet gjør at bakteriene formerer seg i vill fart, og det er ikke bra for huden din. Bruker du kun en klut over tid kan det i værste fall forårsake utslett og kviser. Derfor anbefales det å kjøpe 7 kluter, en for hver dag. Skal du være borte et par dager i en helg kan du bruke samme kluten – eventuelt å bruke halve siden på kluten av gangen.

Et tips til er å henge kluten over noe slik at flatene er rette. Da tørker den raskere enn når du henger den på en knagg, slik at bakteriene ikke rekker å spre seg så raskt.

Stjerneklutene er fra Kid Interiør, og de er faktisk veldig store. Så store at du kan klippe dem opp i fire deler!

Legg igjen et svar