Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Kropp Parfyme

Verdens første vegan parfyme – jeg har testet!

on
13. august 2018

I juli var jeg så heldig å bli invitert til lanseringen av verdens første vegan parfyme i Paris. Merket heter Le Couvent des Minimes, og det kommer på det norske markedet i september. Du har sikkert ikke hørt om merket, men det er faktisk veldig gammelt med historie helt tilbake til 1614. Le Couvent des Minimes er egentlig navnet på et gammelt slott i Provence med en stor og usedvanlig velduftende hage rundt.

Det var solkongen Kong Louis XIVs botaniker Louis Feuillée som stelte den hagen. Han opparbeidet seg mye kunnskap om plantenes egenskaper, og ble en pioner innen botanikk. Han samlet også inn planter for det kongelige vitenskapsakademi.

Inntil nå har Le Couvent des Minimes sammenlignet seg med naturlige merker som L´Occitane og Yves Rocher. Men nye eiere ønsket å gjøre noe mer med produktene. Le Couvent des Minimes relanseres derfor nå i ny forpakning, nytt konsept og med hovedfokus på dufter.

De har også valgt å vegan-sertifisere seg, og dermed blir også parfymene verdens første vegan parfymer.

Det synes jeg er utrolig spennende. Jeg dro ned til Paris med spørsmålet “hvorfor i all verden gjør de det? De går jo glipp av så utrolig mange ingredienser og duftnoter”. Men etter å ha luktet meg gjennom alle 10 parfymene, oljer og kremer skjønner jeg at de over hodet ikke har hatt problemer med å lage fabelaktige dufter.

Det som jeg synes er ekstra spennende er at de har gått inn i de gamle notatene til botanikeren som stelte hagen rundt slottet på 1600-tallet. Der har de hentet frem gamle oppskrifter og kunnskap om medisinplanter som de har brukt i sine nye produkter.

Le Couvent des Minimes er nisjeparfymer, men de ønsker at prisen skal holdes nede på et akseptabelt nivå slik at alle skal ha muligheten til å kjøpe dem. Ingrediensene er av ypperste kvalitet, og duftene er virkelig nydelige! Det er Hervé Gambs som også har sitt eget nisjeduftmerke og hans team på ti parfymører som står bak duftene, og jeg har fått hilst på de fleste av dem.

Så hva vil det egentlig si at en parfyme er vegan? Jeg intervjuet Marie-Caroline Renault som er General Manager for Le Couvent des Minimes for en nærmere forklaring. Men aller først,  det å sertifisere seg til vegan handler først og fremst om dyrevern.

Et veganprodukt er 100% plantebasert, men hvordan plantene har blitt høstet eller hvor de kommer fra er like viktig.

Hun forteller for eksempel at mange steder blir kokosnøttene hentet ned fra trærne av aper i fangenskap. LCDM bruker kokos i sine produkter, men det er sørget for at nøttene er hentet ned på annet vis. Marie-Caroline Renault er faktisk ærlig på at det finnes masse bra ingredienser fra dyreverdenen, og fremhever honning som et godt eksempel. Men fordi de velger å være vegan må de også velge bort honningen.

Så bortsett fra at dyrevern påvirker om en parfyme er vegan så må jo ingrediensene være plantebaserte. Og det er mange flere duftingredienser i en parfyme som er hentet fra dyr enn du skulle tro. Honning har du kanskje kjent igjen i en parfyme, men kjenner du til for eksempel ambergris, civet, hyrax eller castorium?

Mest sannsynligvis har du kun hørt om ambergris som faktisk er oppkast etter at spermhvalen har slukt i seg en kjempeblekksprut. Oppkastet flyter i vannskorpen, blir infiltrert av salt og soltørket før det på et eller annet tidspunkt blir skylt i land. Det er svært høy pris på denne ingrediensen, og samlere vet hvor de har mulighet til å finne disse verdifulle klupene langs strandkanten.

De andre ingrediensene er rett og slett forsteinede ekskrementer og markeringsvæske fra ville dyr som ekstrakteres og tilsettes sensuelle dufter for å bringe frem våre naturlige kroppsdufter som vi er så flinke til å vaske bort, men som faktisk er det menn og kvinner tiltrekkes av.

Jeg snakker ikke da om vond svettelukt!

Vegan parfymer er derfor utrolig spennende, for også her kan du velge deg ut en sensuell og dyp parfyme om du ønsker. Fem av duftene har 18% parfymeolje i seg, og er inspirert av destinasjoner rundt i verden. De fem andre er cologne som er inspirert av ulike hager. Duftene er i utgangspunktet unisex, men det er klart at noen er litt mer maskuline eller feminine.

Gled deg! Jeg gjør oppmerksom på at jeg reiste som journalist, men at turen var sponset.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT