Kropp,  Parfyme,  Tester

Hva er det egentlig med Molécule 234.38?

Duften har blitt en snakkis, og i en periode skulle “alle” ha den. Den skiller seg ut, men den lukter allikevel såpass forskjellig fra person til person at jeg har lurt på om det har vært flere varianter av den.

Det rare er at på meg oppfører den seg veldig forskjellig. For det meste er den som et deilig, mykt sveip over huden, og andre ganger forsvinner den helt. Men det rareste er at noen ganger er den skikkelig irriterende, og jeg har funnet ut når det er!

Jeg har møtt parfymøren selv, danske Zarko Ahlmann Pavlov, som kunne forklare litt mer om parfymen.

234.38 er rett og slett nummeret på duftmolekylet som duften i er basert på. I motsetning til de fleste parfymer består denne duften kun av basenoter. Tradisjonelle parfymer er stort sett bygget opp med topp-, hjerte- og basenote.

Zarko forklarer at 234.38 er et stort molekyl som ikke lukter så mye på kald hud, men påvirkes av varmen i huden og miljøet personen befinner seg i. Duften forandrer seg gjennom hele dagen, utvikler seg og trekker seg sammen. Så om du for eksempel er stresset vil duften mest sannsynlig lukte sterkere.

TESTET

Jeg testet alle de sju Zarko-duftene på huden på en gang (det er noe du ikke skal gjøre vanligvis, men det var det vi gjorde siden det er kun da du vet hvordan parfymen egentlig lukter), og det jeg la merke til var at denne duften forsvant fullstending fra huden. Alle de andre duftene var der i  mot veldig tydelige. Den ble rett og slett overdøvet av “miljøet”.

Siden det er en unisex-parfyme måtte jeg jo teste duften på tenåringssønnen min. Han er veldig glad i parfymer, muligens (håper jeg) påvirket av sin mor. Hans første assosiasjon var at den luktet vaskemiddel, mens etter hvert syntes han den var veldig god, uten at han klarte å forklare det noe nærmere.

På meg starter duften litt pudrete og nesten litt blomstrete, men den går ganske fort over til noe mykere og dypere. Ja, og så kunne den av og til forsvinne, og til og med bli irriterende.

Den er irriterende når jeg må konsentrere meg ekstra om noe! Da virker duften faktisk forstyrrende på meg. Men det er på meg, for jeg vet om andre som knapt nok klarer å gå ut av huset uten en raus dusj av molekylduften.

Legg igjen et svar