Ansikt,  Hudpleie

7 god grunner til å bruke vitamin C på huden

Vitamin C er en ingrediens som det bare brukes mer og mer av i hudpleieprodukter! Det er ikke uten grunn, for vitaminet som forbindes med solmodne sitrusfrukter og søtsyrlige dufter og smaker er et unikum av et vitamin. Det er nesten ikke grenser for hvilke egenskaper vitamin C har på huden.

Problemet har vært, og for så vidt fortsatt er en utfordring, at den er ustabil, og av den grunn forringes raskt. Når du åpner er flaske har du ikke lange tiden på deg til å bruke opp innholdet, og du skal i alle fall ikke tenke at den skal brukes til spesielle anledninger.

Derfor har også flaskene blitt mye mindre, fordi man har sett at siste rest av vitaminserumet ikke har noen effekt på huden når det har gått over en viss tid. I tillegg gjør man flaskene og tubene så lystette som mulig siden lyset gjør at vitaminet forringes raskt. Det samme gjelder også på huden, og og om du skal bruke vitaminet som en beskyttelse (det er jo en kraftig antioksidant), så bør du smøre på flere ganger utover dagen.

Men teknologien har blitt veldig avansert, og nå kan de kapsle inn vitaminet slik at den frigjøres flere ganger med noen timers mellomrom, og derfor kan ha virkning på huden gjennom hele dagen.

7 GODE EGENSKAPER

Vitamin C…..

 1. Nøytraliserer frie radikaler (som bryter ned cellene våre) fra for eksempel solen, og er derfor som hånd i hanske sammen med solkrem.
 2. Setter i gang sirkulasjonen, og gir derfor glød til huden!
 3. Har en lysnende effekt, og gjør derfor huden klarere samt reduserer pigmentering!
 4. De ultrafiolette strålene som dukker opp om våren og sommeren reduserer lageret av vitamin C i huden. Når du tilfører vitamin C styrkes huden slik at den tåler solen bedre.
 5. Virker antiflammatorisk, og reduserer derfor irritasjon og betennelse i huden.
 6. Viktig kofaktor i dannelsen av kollagen, og styrker dermed hudbarrieren og reduserer linjer og rynker.
 7. Øker effekten av vitamin E, og forebygger derfor tørrhet. Vitamin E er også essensielt for å bygge opp vev og muskler, noe som igjen er med på å forebygge for tidlig aldring.

Fire supergode produkter du kan bruke nå fremover! Jeg har brukt vitamin C i perioder i flere år, og etter jul nå har begynt på ny runde med supervitaminet. Huden får en egen klarhet, og du merker det ganske så raskt!

 • Glo Skin Beauty – Daily Power C+
 • Glo Skin Beauty – Daily Power C
 • Environ – Clarifying Cream C-Boost
 • By Wichtrend – Pure Vitamin C

Legg igjen et svar