Behandlinger,  Kropp,  SPA,  Tester

Jeg har testet ayurvedisk massasje!

– Du er en pitta, sier massøren når jeg komme inn i behandlingsrommet for en massasje litt utenom det vanlige!

Jeg er på The Well, et av Europas aller flotteste spaanlegg! Jeg har vært her flere ganger, men dette er første gangen at jeg besøker spaet alene! Du blir egentlig aldri helt ferdig med å dra dit! Det er alltid en attraksjon du gjerne vil prøve ut igjen eller en aktivitet som du gikk glipp av som du bare må få med deg neste gang!

Dessuten er det en annen opplevelse å sitte ute i varmt basseng når det snør enn når solen skinner! Jeg har flere favoritt-attraksjoner som for eksempel dampbadet i Art Deco-stil og den japanske Onsen,  det grunne, varme bassenget som ligger utendørs.

Men tilbake til start! I tillegg til å nyte badstueritualer, god mat, kulper og bad skal jeg teste ayurvedisk massasje! Jeg vet at veldig mange velger safe behandlinger som man har vært bort i før, og derfor er førstevalget som regel klassisk massasje, både for kropp og ansikt.

Med mindre jeg har noen helt spesielle vondter, så synes jeg det er litt kjedelig. Jeg har jo fått klassisk massasje mange ganger, og det er jo også noe man kan få når som helst over alt! Det er selvfølgelig deilig, men hvorfor ikke teste ut en behandling du aldri har hørt om? Halve verden har jo kommet til Norge, så de behandlingene du kan oppleve helt på den andre siden av jordkloden kan du også oppleve variasjoner av her.

Denne gangen hadde jeg lyst til å teste ut ayurvedisk massasje med varme oljer som er tilpasset meg, og det angrer jeg ikke på! Terapeuten velger ut oljer som passer til meg, men med utgangspunkt i ayurvedisk medisin. Det er et eldgammelt, indisk medisinsk system som deler inn kropp og helse i tre type dosha – vata, pitta og kapha. Ajurveda henger også sammen med yoga, og ved å følge anbefalingene om mat, drikke og mosjon til din dosha så vil du holde deg frisk og rask!

Jeg er altså en pitta, og i følge terapeuten var det visst ganske så tydelig! – Du er en pitta, sa han etter 3 sekunder, og da jeg tok dosha-testen da jeg kom hjem var jeg noe sånn som 90% pitta.

– Ut i fra kroppsfasongen og utstrålingen din var det ikke så vanskelig å gjette seg til det! Dessuten er du jo journalist, så da må du jo være litt frempå, sa den dyktige og hyggelige terapeuten med langt skjegg, som jeg dessverre ikke husker navnet på! Han tok meg på kornet, og mente jeg var en liten ildtopp som trengtes å kjøles ned om morgenen! Jeg trivdes heller ikke når det var for varmt, og det stemmer på en prikk!

Så ut i fra typen jeg var valgte han oljer av blant annet rose, kokos og lavendel som alle har en kjølende og beroligende effekt på både hud og sinn! Det er også dufter som jeg bare liker mer og mer!

Massasjen var en nydelig opplevelse! Følelsen av mengder med (passe) varm olje på huden som duftet slik jeg liker det var veldig behagelig! Bevegelsene er rolige, og tilpasset min dosha! Massasjen er veldig god i seg selv, men du velger denne massasjen for  helhets opplevelsens skyld!

Det diggeste, og det mest spesielle, var den varme oljen som rant fra ned på mitt “tredje øye” i pannen, og videre nedover i håret! Det blir som en meditasjon. Du kan ikke annet enn å slappe helt av, og kjenne på hvordan oljen drypper og hvor den finner veier gjennom håret.

Hud og hår blir virkelig mykt etter behandlingen! Du skal egentlig ikke vaske av oljen på noen timer, men skal du videre i spaet etterpå får du guide til en hurtigvariant slik at du får mest mulig ut av oljene allikevel. Denne avslappende massasjen må du bare velge neste gang i stedet for den klassiske – selv om den er ok den også!

Jeg gjør oppmerksom på at behandlingen er sponset i forbindelse test for presse!

Legg igjen et svar