Makeup,  Negler

Den ultimate lakkfargen til bunad + 3 gode alternativer

Det er ikke alle negllakkfarger som passer til bunad. Jeg har sett mange som har tatt på seg sesongens mest trendy lakkfarge til bunaden, men dessverre blir det bare en grell greie. Jeg vet det er noen som mener at neglelakk ikke hører med til bunad, men der er jeg uenig! Kluet er å velge den rette fargen.

Selv har jeg en eldgammel beltestakk fra Telemark som jeg har arvet, og er ufattelig stolt av! Om huset skulle brenne ned, og jeg fikk mulighet til å redde en ting, ville det vært stakken min. Den er nemlig helt uerstattelig fordi den er så gammel at min tippoldemor giftet seg i den! I tillegg har vær generasjon siden satt sitt preg på stakken på ulik vis.

Jeg har funnet ut at vinrød er den aller fineste fargen til den stakken. Vinrød er både klassisk, tidløs og nedtonet på samme tid. Vinrød passer derfor til utrolig mange bunader, selv om ikke fargen går igjen i mønsteret. Selv om det både er gult, grønt, hvitt, rosa og gull i bunaden min, vil ingen av de fargene passe til. Det har noe med at bunaden er så mørk ellers at de fargene ville bare se skrikende ut.

Under ser du følgende farger:

  • Marc Jacobs i Jezebel
  • Orly I Just Bitten
  • Smith´n Cult I Lovers Creep

Har du en bunad med klarere rødfarger i, som for eksempel i Valdres eller Telemark, kan klarere og renere rødfarger være tingen. Om rødfargen i bunaden går mer over i oransje ville jeg nok heller ha gått for nude. Under ser du du klassiske røde varianter.

  • TL Design i Sandra
  • Giorgio Armani i 400
  • Chanel i Shantung (litt kjøligere).

Jeg nevnte nude som et alternativ til bunader der rødfargen går mot oransje. Men det er også nydelig til bunader som går fra grått til blått.  Men rosa i klare toner er et nydelig alternativ om du har rosa mønster i den blå, grå eller hvite bunaden din.

Fargene under er nydelige, og den nude er perfekt nude!

  • Orly i Nourishing Nude
  • Londontown I Guilty Pleasure
  • Londontown I Summer Fling

Matte nyanser eller naturlig glans synes jeg er mye bedre alternativ enn dem med skimmer. Det er noe med at lakken bare skal være med å å understreke bunaden din, og ikke være et forsøk på å gjøre den trendy. Dessuten er stoffene som brukes i bunad naturlige med ull, silke og lin som de vanligste, og da synes jeg de uten skimmer og glitter er et mer naturlig og flottere valg.

Så hvorfor disse fargene? Jo, det er farger som er klassiske og som finnes naturlig i både huden og naturen. 

Ønsker deg en nydelig 17. mai, og bær den vakre bunaden din med stolthet!

Legg igjen et svar