Ansikt,  Hudpleie

Duftene som dysser deg inn i skjønnhetssøvnen!

Vet du egentlig hvor mye en duft kan påvirke deg? Det er det gjort masse forskning på, og det er bevist at ulike dufter kan påvirke deg på forskjellige måter. Vi kan reagere forskjellig på en del dufter, og det har noe med hva vi assosierer duften med. For eksempel kan duften av visse blomster gjøre meg glad fordi det gir gode minner fra barndommen.

Den samme duften har kanskje ikke noen spesiell effekt på deg, eller den kan faktisk gjøre deg litt trist fordi den forbinder deg med en person du ikke liker. Det er ikke sikkert du helt klarer å definere det, men det ligger i underbevisstheten din.

Men det er også noen dufter som mer eller mindre er universale, og de brukes gjerne med et visst formål innen aromaterapi, hud- og kroppspleie. Om du noen gang har vært på spa så har du helt sikkert lagt merke til at du blir roligere i det du går inn døren, og det kommer blant annet av duftene rommet er fylt med.

Jeg har jo testet Pillow Spray, eller duftsprayer som skal få deg til å slappe bedre av når du legger deg tidligere. Jeg har egentlig ikke tenkt på om de har funket eller ei. Men nå har jeg hatt to sprayer og en duftpute liggende, og tenkte at nå har jeg virkelig sjansen til å teste ut.

Og jeg må si et jeg er overbevist om at de funker! Det har til og med vært slik at om jeg har glemt å spraye den beroligende duften over sengen (liker det bedre enn å spraye rett på puten), så synes jeg at det er noe som mangler. Da har jeg bare sprayet litt opp i luften, snust inn duften av essensielle oljer fra blant annet avslappende lavendel.

Jeg har faktisk blitt litt avhengig, og nå har jeg alle disse tre produktene liggende på nattbordet mitt som jeg varierer med!

  • Av sprayene er det & Now To Sleep zz Pillow Spray fra Ren Clean Skincare som har den mest rolige og dempede duften. Den inneholder essensielle oljer av lavendel, humle og virak-harpiks. Selv om den kan sprayes på puten liker jeg best å sprayen den ut i luften over sengen.
  • Sothys nO2ctuelle Relaxing Pillow Mist er i en serie med krem og maske som har som oppgave å vekke opp huden slik at den ser frisk ut om morgenen. Sånn sett har den jo en ganske frisk duft, samtidig som den er usedvanlig behagelig. Beroligende, men oppfriskende på samme tid med blant annet musk, mandarin og sedertre. Denne skal sprayes ut i rommet 15 minutter før du legger deg.

Denne lavendelposen fra Coco-Mat tror jeg kun er en gimmick som ikke kan kjøpes. Men det finnes utallige lavendelposer å få kjøpt, eller du kan lage en selv av linstoff som du syr eller snører inn lavendel inn i. Nydelig å legge under puten din slik at du får et hint av lavendel i nesen hver gang du snur deg eller retter på puten når du sover.

Legg igjen et svar