Kropp,  Kroppspleie

Dusjsåper som ikke tørker ut huden

Jeg er faktisk ingen storforbruker av dusjsåper! Lange, varme dusjer der du bruker masse såpe er nemlig hovedårsaken til at du får tørr hud. Vann i seg selv virker uttørkende på huden, men det blir ikke bedre når det er over kroppstemperaturen din. De aller fleste såper har også en uttørkende effekt på huden, så da vet du egentlig selv om du burde gjøre noe med dusj-vanene dine.

Og er du en av de som trener mye, og dermed dusjer ofte, skal du tenke på nettopp dette. Etter min mening holder det lenge med såpen som renner ned fra håret, og det er kanskje derfor jeg heller ikke sliter med tørre legger på vinteren!

Men en gang i mellom liker jeg å bruke litt ekstra såpe, spesielt etter en skikkelig svetteøkt på ski eller på mølla. Da er jeg bevisst på hvilke såper jeg bruker, og så er jeg faktisk veldig sparsom på mengden. Spesielt på vinteren elsker jeg også å ta et deilig bad etter en skitur, og da liker jeg at det lukter behagelig, avslappende og godt av badevannet.

Her er i alle fall tre dusjsåper som ikke tørker ut huden, og som dufter aldeles nydelig!

  • Sothys Shower Foam lukter altså så nydelig av amber og myrra. Ja, det er rene juleduften, synes nå jeg. Men siden det er en mild, orientalsk duft er den også veldig sensuell. Den inneholder fuktighetsgivende daddelekstrakt og d-pantenol som blant motvirker irritasjoner.
  • Declaré Gentle Cream Shower inneholder blant annet rensende rosmarinekstrakt, som også virker avslappende, samt solsikkeolje som holder på fuktigheten i huden og tranebærolje som gir masse næring. Dessuten er duften pudrete og delikat, noe som gjør at de aller fleste opplever den som ekstra luksuriøs.
  • Kiehl´s Creme de Corps Smoothing Oil-to-Foam Body Cleanser har et veldig langt navn, men den er verdt å legge merke til. Den inneholder castor-olje som er rik på gunstige fettsyrer og beskyttende antioksidanter. Den inneholder også druekjærnefrø som er rik på essensielle fettsyrer, antioksidanter og fuktbevarende vitamin E.

Legg igjen et svar