Base,  Makeup

Selfie-fluid: Ser du forskjellen?

Å ta en selfie er snart like selvfølgelig som å spise og sove! Alt skal dokumenteres. Men du har helt sikker oppdaget at det er stor forskjell på de bildene som du tar i dagslys og de som tas på kveldstid, der flashen avslører hver minste lille pore.

Om du ser på bildene under så ser du at det er litt forskjell på dem. Kan du se hva? Det er tre produkter som skiller de to bildene, men det er spesielt et produkt som virkelig gjør den store forskjellen. Niod er et nytt, kult merke som akkurat har kommet til Norge. Du skal få høre mer om det siden, for det er faktisk et veldig spesielt merke.

Men aller først – det produktet jeg har brukt på huden før foundation er Photography Fluid, Opacity 12% Du kan bruke den helt alene også etter at du har påført kremene dine. Denne er rett og slett laget for at du skal få fotoshop-finish på huden når flashen fra kameraene lyser. Den serumliknende konsistensen inneholder et bredt spekter av lysreflekterende prismer som jevner ut og korrigerer hudtonen, samt overfladiske «photo-finishing»-teknologier som gir en strålende glød på sekunder.

Det er også to produkter til som skiller disse bildene, og det er øyekrem og concealer. Man ser rett og slett sliten ut (er ganske trøtt på disse bildene, faktisk) når man ikke gjør noe med partiet under øynene. Jeg vet det er mange som skipper øyekremen, men det gir faktisk litt plump og jevnere hud under øynene. Virkelig et must!

Concealer nøytraliserer det blå! Jeg har også lagt selfie-fluiden under øynene, og det syntes jeg fungerte veldig godt. Det blir som en highlighter som løfter gropen litt. Jeg ser i alle fall veldig mye mindre sliten ut på etterbildet!

En grunn til at du bør bruke concealer under øynene er at sminken kommer mer til sin rett. Da blir sminken renere, mer delikat og ikke vampyraktig – om det ikke er meningen. Dessuten holder sminken lengre fordi huden er jevnet med fukt mens concealeren bremser tendensen til at sminken glir utover.

Det som skjer når flashen når huden er at alt det røde og mer blått i huden blir enda rødere og blått. Oljene i huden synes også ekstra også, og siden det ikke er “kontrollert” glød kan utrykket bli litt trist.

Når det kommer til rød hud har jeg et triks til i ermet. All Calm fra Colorescience har kun litt grønt i seg, og er ekstremt drøy! Er du plaget med rød hud generelt er denne superfin. Den behandler det røde samtidig, så det er ikke bare et kosmetisk produkt. I tillegg til at huden blir mye mindre rød matter den også ned og gjør at sminken sitter bedre på. Den kan brukes under Niod Photography Fluid, Opacity 12%.

Hylamide er lillesøsteren til Niod. De har et kult produkt som heter Photography Foundation. Den har også en blurende effekt på huden, jevner rød hud med litt gult og tilfører glød med gull, slik at huden fremstår perfekt foran kamera.

En type foundation som er superfin i fotosammenheng er cushion-variantene. De er veldig lette, og har gjerne en mattende finish. YSL Le Cushion Encre de Peau finnes også i flytende variant, men denne er bare helt super. Den er laget for å sitte ekstra godt på huden, og du kan bygge opp dekkevnen ganske godt – alt etter hva du ønsker selv.

Det er mange gode øyekremer på markedet, og jeg er virkelig avhengig. En jeg akkurat har startet med å teste er EyeWeb fra DMK. De forklarer selv at øyegel har en slags usynlig nettlignende struktur som løfter, strammer og toner det delikate området rundt øynene. Der av navnet. Konsistensen er liksom en blanding av gele og silikon som gjør at huden blir veldig glatt. Du kjenner at den har en oppstrammende effekt og gir godt med fukt.

Concealer er et must under øynene, og alle dere som sliter med blå ringer under øynene (og klager på dem) må skaffe dere en YSL Touche Eclat Neutralizer i oransje farge! Det finnes også et par andre varianter som er gode (f.eks. Shiseido sin), men jeg må si at denne er i alle fall topp 2 av de jeg har testet.

Så om du vil bli selfie-fin og slippe å bruke så masse filtere for å forfine huden i etterkant er disse produktene virkelig verdt å test ut!

Legg igjen et svar