Kropp,  Kroppspleie

Tørr hud? Her er 5 tips som gjør underverker både for huden din og lommeboka di!

Det er ganske vanlig å få tørrere hud på kroppen når det blir kaldere i været. Den kalde og tørre lufta ute har en tendens til å trekke ut fuktigheten vi har i huden, og om vi ikke passer på blir huden bare verre og verre. Altså har den tørre huden noe med klimaet vi bor i, men også med våre hygieniske vaner å gjøre.

Selv kan jeg virkelig ikke fordra å ha verken tørre legger, ru hud på lårene, sprukne albuer eller nupper på armene! Og bortsett fra de to til tre kaldeste ukene midt på vinteren klarer jeg å holde huden glatt og myk. Det er nesten sånn at jeg legger min ære i å ha myk og god hud, og det har jeg gjort siden jeg var tenåring!

Jeg har snakket med veldig mange kvinner som har så tørr hud at den klør. De sliter også med nupper på armer, rumpe og lår, og lurer på om jeg vet om en spesiell krem som tar knekken på problemet (de har brukt den tykkeste fra apoteket) eller hvorfor de i det hele tatt har sånn hud.

Jeg lover, ingen krem alene kan bøte på tørre nupper og tørrhvite legger! Det må faktisk noen endringer til, spesielt på dine dusjvaner. Og du vil merke forbedring allerede etter noen få dager!

SLIK GJØR DU

Det er et 5 ting du må ta tak i, og du sparer både huden og lommeboka di.

  1. Bruk lunket vann når du dusjer! Varmt vann fjerner hudens naturlige fettstoffer på samme måte som fett fra en panne du har stekt mat i.
  2. Dusj så kort tid som mulig, og hopp over ”stå og kose seg eller våkne” – tiden. Vann i seg selv har en uttørkende effekt på huden. Noen ganger kan du til og med hoppe over en dusj! Herregud, du er jo ikke møkkete!!!
  3. Du trenger ikke såpe inn kroppen, med mindre du har svettet veldig etter en hard treningsøkt eller blitt veldig, veldig, veldig møkkete. Såpen som renner nedover kroppen fra sjamponeringen holder i massevis. Vask kun under armene og i underlivet med mild vask, gjerne med oljer i.
  4. Fordel olje eller en god hudkrem i mengde som størrelsen på et kronestykke over hele mens huden fortsatt er litt fuktig. Mer trenger du ikke, resten fikser huden selv!
  5. Altså siden jeg gikk på ungdomsskolen har jeg skrubbet huden min med en hampvott, salt- eller sukkerskrubb minst en gang i uka for å fjerne tørre hudceller. Da slipper du hvitt flass (blir ekstra tydelig når du blir brun på sommeren), du bruker mindre hudkrem og kremen får faktisk anledning til å virke! Husk fuktighetskrem etter skrubben!

Gjør du dette hele tiden vil du få fin og glatt hud etter veldig kort tid! I tillegg sparer altså penger på å bruke mindre strøm, vann (for deg som har vannmåler), såpe og krem. Det er kjapt en storbytur, det!

Legg igjen et svar