Ansikt,  Hudpleie

K-beauty, funker det? Jeg har testet!

Du har helt sikkert hørt eller sett ordet K-beauty. Det er rett og slett kosmetikk fra Sør-Korea, og det er mest kjent for sine avanserte hudpleierutiner som består av minst 10 produkter, og aller helst flere. Selv om du kanskje ikke har testet et koreansk produkt så er det stor sjanse for at du har brukt eller testet et produkt som har sin opprinnelse fra K-beauty. Du skal straks få eksempler på det!

Jeg har spurt mange høyt på strå-eksperter innen vestlig kosmetikk om hva de synes om trenden, og ganske mange rister på hodet. De mener at K-beauty ikke har noe for seg, og noen mener at det er et utrolig bra salgstriks.

Jeg har fulgt litt mer med på K-beauty en stund, og ja, det er mange rare produkter som for eksempel boblende maske. Ja, de bobler, men om det kan få en ungdom til å begynne med hudpleie så er jo det bare positivt! Det er ikke nødvendigvis boblene som har den største effekten, men kanskje den rensende leiren som har positiv effekt på kviser. Oksygenet i boblene gir også glød til huden.

Men sannheten er jo også at mange vestlige merker har adoptert K-beauty-produkter, og gjort dem til sine. Bare se her:

Renseolje etterfulgt av vannløselig gelrens, skrubb, dukmaske, mist, essens eller toner, olje med vitamin C, oppstrammende serum, fuktighetskrem, øyeserum, øyekrem og solkrem. Det hele toppes med en cc-krem. Upps! Dette er jo rene K-beauty-regime! Kanskje ikke hver eneste dag, men så ofte du kan!

Så hva er det da de vestlige ekspertene griner på nesen for? De har tatt til seg dobbelrens, conjac sponge, sheet mask, essenser, bb- og cc-krem, grålilla smart tone-krem som tilpasser seg hudtonen, fargede tinter som sitter dønn fast på kinn og lepper – for å nevne noe.

Sør-koreanerne starter allerede med hudpleie som barn. De tenker at det er bedre å forebygge i stedet for å prøve på å reparere huden i etterkant. Dette synes jeg er en bra filosofi. Ok, så kan det bli mange produkter i blant, og ærlig talt, så bruker jeg en haug med produkter selv hver eneste dag. Men jeg er også ganske fornøyd med huden min, tross alt!

Jeg elsker hudpleie, for jeg ser hvilken effekt det har på huden! Feilfri hud er faktisk et universelt skjønnhetsideal!

Jeg skjønner at mange kan rynke på nesen for noen av ingrediensene som finnes i K-beauty. Sneileslim og gift fra slange og bier høres jo merkelig ut, men er det så mye verre enn bakterier og biller som vi får hyaluronsyre og rødfarge fra? Jeg tror det rett og slett er litt mangel på kunnskap, for hverken urter, ginseng, soya, grønn te, kakao, alger, spirulina, kull og leire er spesielt uvanlig eller rart.

Jeg har i alle fall testet en del produkter selv samt fått erfaring fra andre, og har flere favoritter. Men jeg merker også at når jeg bruker et helt regime på en gang så blir ansiktet mitt en anelse stivt. Det er som faren min kommenterte etter en skikkelig test – Rynkene i pannen din bøyer seg! Det kan bli som å legge silikon utenpå et papir.

Jeg har lagt min elsk på mange K-beauty-etterligninger fra vestlige merker også, og det tipper jeg du også har! Her er tre koreanske merker som jeg har testet, og Klairs er merket jeg har testet lengst og mest fra.

KLAIRS

Klairs skriver om seg selv at de har sunne verdier som ivaretar miljøet og jobber for en bærekraftig utvikling. Klairs’ produkter inneholder kun de mest nødvendige ingredienser, det vil si ingen fargestoffer, alkoholer, parabener eller kunstig parfyme.

Jeg har testet mange av produktene, og liker både oljerensen, Black Sugar Polish, BB-kremen, rensesåpene og sheet mask. Selve pleien passer ikke alltid min hud, men man trenger ikke nødvendigvis å bruke alt for å like et merke. Dette er produkter jeg har skrevet om flere ganger, nettopp fordi jeg synes de har mye bra.

SHANGPREE

Shangpree sier om seg selv at de er Sør-Koreas mest eksklusive spa-kjede, og har vært kjent for sine førsteklasses spa-behandlinger siden 1990. Shangpree SPA setter så høye krav behandlerene at de må gjennom et treårig studie før de kan utføre behandlinger på spaets gjester – selv om de allerede har 20 års erfaring som spa-terapeut fra før.

Jeg har kun rukket å teste denne gelmasken for øynene. Den inneholder spirulina, marint kompleks og perle som til sammen virkelig frisker opp huden under øynene. Du ser at huden roer seg ned, og faktisk føler jeg at jeg ser mer opplagt ut! Veldig deilig!

ERBORIAN

Erborian sier om seg selv at de er et innovativt merke som mikser ekspertisen til verdens to fremste land innen hudpleie: Sør-Korea og Frankrike. Erborian kombinerer effekten av tradisjonelle medisinske urter med koreansk hudpleieteknologi, og tilbyr produkter med unike konsistenser og nydelige dufter. Deres tre steg hudrutine-trinn er detox, boost og finish.

Både masken, de ulike rensene og serumet får tommel opp! Men mine favorittprodukter er nok finishproduktene CC-cream og Rouge Tint for kinn og lepper. CC-kremen har denne merkelige lillafargen som jevner hudtonen uten å tilsette særlig farge. Rouge Tint gir frisk glød til kinnene og matt, “usynlig” rødfarge på leppene.

Legg igjen et svar