Ansikt,  Hudpleie

Du har mye å takke Helena Rubinstein for!

Kosmetikkmerket Helena Rubinstein har 115-årsjubileum i år, og det fortjener en markering! Jeg er usikker på hvor mange som vet hva spesielt vi damer kan takke henne for når det kommer til skjønnhet. Og om man ikke er spesielt interessert i det så vet jeg neimen ikke om alle som jobber i skjønnhetsbransjen vet det heller.

For visste du at Helena Rubinstein for eksempel står bak maskaraen slik vi bruker den i dag, og at hun lanserte den aller første vannfaste maskaraen? Det var også hun som delte inn hudtypene som vi fortsatt bruker den dag i dag.

LITT HISTORIE

Helena Rubinstein er definitivt et av mine favorittmerker. Jeg bruker alltid minst et produkt fra merket, og jeg kommer tilbake til hvorfor jeg gjør det. Du skal også få noen av mine absolutte favoritter.

Men aller først skal du få litt historie! Helena ble født i 1872 i Krakov i Polen, og var eldstemann i en flokk på 8. Moren var opptatt av at døtrene skulle ta vare på seg selv og være attraktive for fremtidige ektemenn, så hver kveld samlet hun døtrene rundt seg for skjønnhetspleie.

De børstet håret 100 ganger slik at det ble glatt og blankt, og så fikk alle jentene litt krem på kinnene sine. Det var rett og slett deres skjønnhetsrituale!

Helena startet etter hvert på universitetet der hun forelsket seg i en medstudent, men det falt ikke i god jord hjemme. Faren hadde helt andre planer for henne, men hun nektet å være med på det. Derfor immigrerte hun som 24-åring til Australia der hun hadde slektninger.

Med seg i kofferten hadde hun med seg noen krukker med kremen som moren hadde smurt henne med, og da hun kom til Melbourne ble alle så fascinert av den vakre huden som hun hadde. Klimaet i Australia var jo ganske røft, så huden deres var jo selvfølgelig preget av dette.

Helena begynte derfor å introdusere kremene sine på teaparty, og det var starten på det som skulle bli et eventyr av et skjønnhetsemperium som gjorde henne til en av verdens rikeste. Kremen het Valaze, og da hun åpnet sin første skjønnhetssalong i 1902 var det blant annet for å reklamere for kremen.

Helena var ekstremt opptatt av estetikk, og for henne gikk kunst og skjønnhet hånd i hånd. Krukkene var alltid vakre å se på, og ingrediensene var av de mest utsøkte. Nettopp på grunn av estetikk lanserte hun makeup, og pudderdosene var som smykker i seg selv. Selv gikk hun alltid i Haute Couture, og selv da hun jobbet på laboratoriet og hadde på sin hvite labskjorte var hun alltid sminket og pyntet med store smykker.

Helena flyttet etter hvert til New York der hun bygde opp imperiumet sitt. Hennes argeste konkurrent var Elizabeth Arden som også var en pioner innen skjønnhet. Jeg er sikker på at konkurransen dem i mellom er årsaken til alle innovasjonene som ble skap av dem, og som vi kan nyte godt av i dag!

Les om Elizabeth Arden her!

NOEN VIKTIGE DATOER

1902: Første skjønnhetssalong

1910: Første til å dele inn huden i hudtyper

1930: Første peeling med korn

1935: Første krem med hormoner

1939: Første vannfaste maskara

1940: Første hudpleie for menn

1954: Første krem med vitaminer

1956: Første krem med AHA

1958: Første automatiske maskara (maskara i hylse)

1965: Første makeupfjerner

FAVORITTPRODUKTER

Som sagt så har jeg mange favorittprodukter fra Helena Rubinstein, og jeg har alltid minst et produkt på badehyllen eller i vesken som jeg bruker daglig. Akkurat nå bruker jeg produktene du ser over – en håndkrem, en bodylotion, en øyekrem og en nattmaske som jeg synes er helt fantastiske. Jeg bruker også et par maskaraer litt om hverandre med andre maskaraer jeg har. Spesielt er jeg glad i nattmasken som virkelig gjør underverker for huden.

Helena Rubinsteins produkter har nydelige konsistenser, lukter godt og jeg merker at produktene har en god virkning på huden min. De beste øyekremene jeg har hatt er fra Helena Rubinstein!

Mine topp 5 produkter er:

  1. Prodigy Reverses Eye Cream
  2. Force C Eye Mask
  3. Life Pearl Cellular Cream
  4. Re-Plasty Age Recovery
  5. Re-Plasty Age Recovery Day

I tillegg elsker jeg de fleste maskaraene, men favoritten er nok Lash Queen Fatal Blacks Mascara!

Alle bildene du har sett i dette blogginnlegget har jeg knipset fra den nye jubileumsboken Madame Avantgarde som er en utrolig flott bok!

Legg igjen et svar