Base,  Frisyrer,  Hår,  Looks,  Makeup

Perfekt hverdagslook – sminken, håret og ulla!

I helgen fikk vi her på Østlandet et siste drag av sensommer! Selv om det er helt sist i oktober så var det altså så vindstille og varmt at jeg måtte kaste jakka. Nå der i mot kjenner jeg at høsten setter inn for alvor, og ærlig talt, så liker jeg faktisk det. Jeg liker det skarpe, krispe draget i lufta og at det lukter litt annerledes. Jeg liker også å tulle meg inn i myke gensere av ull, store skjerf og ikke minst pakke meg inn i ullpledd de få gangene jeg titter på TV.

For noen uker siden gjorde jeg hår og makeup for Kashmina. Stilen er slik vi aller helst vil at sminken skal se ut i det daglige, med fin hud, rødmende lepper og delikate øyne. Håret skal være perfekt uperfekt, noe som er en kunst i seg selv. Les hvordan du får naturlig hår og sminke lenger ned i saken.

Kashmina holder da til på torget i idylliske Drøbak, og plaggene designes der av Monica. Klærne er av 100% ren kasjmirull, uten innblanding fra annen ull eller kunstige fibre. Og det kan jeg love deg at du kjenner når du tar på plaggene! De er altså så utrolig myke! Jeg har flere plagg fra Kashmina som står på ønskelisten min!

Men det som er så kult er at nå har de lansert garn og strikkekit slik at du kan strikke dine egne gensere, pledd og halser i ultramyk kasjmir. Foreløpig kan du velge mellom fem ulike strikkekit.

Om du ønsker å utfordre dine kreative sider og designe plaggene dine selv, kan du også kun kjøpe garnnøstene. De kommer i fire nydelige naturfarger som absolutt alle kler. Den grønne genseren under er blant fargene og designene som du finner kit på nettsiden deres.

Om du vil vite mer finner du mer info HER!

SMINKEN

Som dere kanskje vet så er jeg veldig opptatt av at huden skal være så pen og plettfri som mulig. Jeg er ikke spesielt fan av overpudret hud der rynkene fremheves. Jeg opplever også at etter en time eller to så begynner pudderhuden å bli blank og at porene blir større, og dermed ender man opp med å måtte pudre enda en gang.

Derfor ungår jeg pudder så langt det lar seg gjøre, og så velger jeg andre alternativer som jeg synes gir et mer naturlig resultat, og dermed mye finere.

For å få til perfekt hverdagssminke må du starte med hudpleien, ellers kan du egentlig ikke forvente bra resultat. Start med en god rens, og fortsett med essenser, serumer, kremer og SPF tilpasset din hud. Om huden din er tørr og ru må du skrubbe den også før du smører huden.

 • Først la jeg et lag Juice Beauty Illuminating Primer på huden.
 • Deretter la jeg et tynt lag med Sisley Sisleÿa Le Teint Foundation over hele ansiktet.
 • De blå ringene under øynene fjernet jeg med Shiseido Sheer Eye Zone Corrector.
 • Jeg åpnet øynene med YSL Touche Éclat.
 • Kinnbeina fremhevet jeg med Elizabeth Arden Illuminating Liquid Highlighter.
 • Kinnene fikk roser fra Nilens Jord Creamy Touch Blush.
 • Øynene fikk liv og kontur med varme gråtoner og ferskenrosa fra et Lancôme skyggeskrin jeg har og maskara fra Helena Rubinstein.
 • Leppene fikk perfekt rosatone med den kremte Absolu Rouge Sheer 264 fra Lancôme.

Jumpsuiten under er blant mine absolutte favoritter! Den er selvfølgelig superdeilig å bruke som kosedress hjemme, men den kan også brukes med en enkel bluse under, en formsydd jakke til og pyntes opp med pene boots.

HÅRET

For at det skal se ut som om du har tykt, glansfullt hår som ikke er gjort noe med må du faktisk gjøre en liten innsats. Ja, jeg vil egentlig si at om du skal få det perfekt uperfekt må du bruke litt tid på forarbeid.

Det er ikke det at det er så veldig vanskelig, men du må bare beregne litt mer tid enn det tar å gre det og lufttørke det. Jeg opplever også at om du ikke gjør noe som helst med det så faller håret raskt sammen. Om du har typisk nordisk hår vil håret også fort se uflid ut.

Slik gjorde jeg:

 • Først fuktet jeg håret med litt vann. Når du vasker håret skal du faktisk la håret lufttørke 2/3-dels tørt.
 • Så hadde jeg i Oway Glossy Nectar og Oribe Royal Blowout Heat Styling Spray i håret før jeg fønet håret tørt.
 • Deretter lagde jeg litt bevegelse i håret med en krølltang. For naturlig look skal hårdelene være store.
 • Etterpå brukte jeg Colab Extreme Volume Dry Shampoo i røttene og Morroccan Oil Dry Texture Spray i lengdene.
 • Nå er det bare å forme håret slik du ønsker det! Om du ønsker å forandre håret i løpet av dagen bør du starte med håret løst og sette det opp litt senere.
 • Avslutt med en lett hårspray. Her har jeg brukt Redken Quick Dry 18.

Skal du ut på en fest rett etter jobb trenger du strengt tatt bare gjøre noen touch up. Bruk en svar kajal og mørk skygge til å gjøre øynene dypere, marker brynene med en farget gel, juster huden med en concealer, legg på litt mer highlight, rouge og gloss.

Håret? Ja det grer du bare ut slik at det blir litt blankere og mer sofistikert. Siden du har så mye produkter i det vil håret holde seg ganske fint. Avslutt med en dæsj hårspray og litt olje i tuppene!

Kashmina designes av Monica Bergem, bildene er tatt av Ida Bjørvik, stylingen er det Maria Amor Kvalheim som står for og jeg har gjort hår og sminke.

Legg igjen et svar