Kropp,  SPA

Økospa med behandlingsrom i trærne

I den sydlige delen av Bretagne i Frankrike, og kun 50 minutter unna vestkysten, ligger den pittoreske, frodige og veldig idylliske landsbyen La Gacilly. For de fleste er dette stedet ganske så ukjent. Men om du har hørt om det naturlige hudpleiemerket Yves Rocher, så har det sitt utspring her.

På høyden over La Gacilly ligger også La Grée des Landes som er et nesten hundre prosent økologisk drevet spahotell, og du kan ikke annet enn å bli imponert både av hvordan de drifter hotellet og området det ligger i. Det er ikke hit du kommer for de store antiage-behandlingene, men vi kan love at du drar med færre rynker og lavere blodtrykk enn da du kom.

Det er først og fremst sansene dine som blir påvirket, og alt du ser, dufter, føler, smaker, enser og opplever gjør at du føler deg sunnere, friskere og 5 år yngre når du drar derfra.

Når du ankommer spahotellet er førsteinntrykket litt goldt, men så fort du entrer resepsjonen, og ikke minst kommer til rommet ditt kjenner du at pulsen senkes ned flere hakk! Utsikten over det bretagnske, åpne landskapet tar pusten fra deg. Den varme, krydrete duften fra det varme gresset og blomstene som slår i mot deg når du åpner døren til terrassen gjør at du bare må trekke pusten dypt mange, velgjørende ganger.

Spahotellet er spesielt kjent for to ting, nemlig hyttene i trærne som du både kan bo og få behandling i, og maten de serverer i restauranten. Rommene på selve hotellet, som jeg bodde i, er nydelig innredet med naturlige materialer, og utsikten fra bakkenivå var helt upåklagelig. (På bildet over ser du utsikten jeg hadde fra min terrasse!)

Men når du kommer inn i en Cabane, en av hyttene i trærne, føler du deg virkelig i ett med naturen. De er delikat innredet, og om du ønsker kan terapeuten komme til cabanene din for å gi deg massasjer og ansiktsbehandlinger.

Utenfor hytten har du en stor terrasse der du kan nyte din økologiske frokost og utsikt som gir ro i sjelen.

Hele hotellet driftes så økologisk som det lar seg gjøre. Det finnes ikke airconditioner på hotellet, men bygningens plassering og materialbruk gjør temperaturen behagelig i sommervarmen allikevel. Til oppvarming på kjølige vinterdager og til matlaging brukes avfall fra skogbruk i området.

KORTREIST MAT

Maten er et kapittel for seg. Den er selvfølgelig økologisk, og føles nærmest som medisin for kropp og sjel. Alle grønnsakene, frukten, bærene og urtene dyrkes i hagen rett utenfor restauranten, og alt av kjøtt og fisk er kortreist fra La Gacilly og områdene rundt. Kjøkkenet er fransk, og munnfullene er så smaksrike og velkomponerte at du ikke merker at du har spist sju eller åtte retter.

Faktisk omtales restaurant Les Jardins Sauvages i Michelin-guiden. Den har ingen stjerner, men maten er så god at Michelin mener at det er verdt omveien å dra dit.

Det er ikke bare utsøkt mat, sansefulle massasjer og velduftende hage La Grée des Landes har å by på! Utsikten kan beskues fra det oppvarmede innendørsbassenget og etterpå kan du ta turen innom badstuen. Hotellet ligger ved skogen der du kan gå lange turer, og det tar kun femten minutter å gå ned til den idylliske landsbyen som bare må oppleves med sine små butikker, kunstutstillinger og kafeer. Spaet arrangerer flere yogaklasser, og noen av dem foregår utendørs.

Da jeg var der deltok jeg på en totimers vandrende yogatur gjennom skogen, noe som var en helt ny og positiv opplevelse.

LITT OM GACILLY

En liten, vakker, tilsynelatende søvnig landsby i Bretagne som huser en stor og hektisk produksjon for kosmetikkgiganten Yves Rocher. I landsbyen med rundt 2500 innbyggere jobber rundt 1400 mennesker på fabrikken, i butikken, på forskningssenteret, på spaet (som eies av Yves Rocher) og på markene.

Yves Rocher dyrker mange av sine ingredienser på egne marker, og på grunn av sin kunnskap om planter er de forvalter av kartoteket over alle av Frankrikes planter.

Det holder også mange kunstnere til i La Gacilly! De får bo der gratis så lenge de bidrar med kunst til byen. Dette var Yves Rochers ønske. Landsbyen smykkes derfor stadig vekk med ny kunst, og da jeg besøkte stedet var det bildene under som dekorerte de gamle, pittoreske bygningene.

Det går direktefly mellom Oslo og Rennes som ligger 50 minutter unna med bil.

Jeg gjør oppmerksom på at turen var sponset av Yves Rocher i forbindelse med en pressetur, da jeg var ansatt i Aller Media.

Legg igjen et svar