Ansikt,  Hudpleie

Fuktighetskrem er din verste fiende, hilsen Alicia Keys´hudlege!

Jeg er bare så inspirert! Dr. Rachael Eckel er et STORT navn inne hud i verdenssammenheng, og jeg fikk mulighet til å intervjue henne i noen tilmålte minutter da hun besøkte Oslo i januar. Det var på det nivået at jeg fortsatte å intervjue henne mens jeg kledde på meg jakken og gikk ut av rommet, helt til døren ble lukket!

Herregud, for en kul dame! Selv om jeg kun hadde 10 minutter følte jeg at jeg fikk svar på så utrolig mye! Dama er ung, men taler på store legekongresser verden over og lærer bort sin kunnskap og filosofi til de som allerede vet best! Herregud, for en kul dame!

For visste du det at Alicia Key knapt nok bruker sminke lengre? Ikke Sandra Bullock eller de andre superkjendisene som Rachael har som kunder heller. De er rett og slett så fornøyd med huden sin at de har sluttet med foundation.

-Da Alicia Key kom til meg hadde hun typisk hud som mange med mørk hud har med masse pigmentering. Nå er jo huden hennes helt fantastisk, og hun trenger ikke bruke foundation. De vakre, mandelformede øynene hennes kommer så godt frem. Har du sett hvor fantastiske øyne hun har?

FUKTIGHETSKREM, NEI TAKK!

Det strider jo mot alt vi har blitt lært! Det er jo så viktig å tilføre huden fuktighet, spesielt her hvor vi bor i kalde Nord. I alle fall nå! Neida, hun mener at vanlige fuktighetskremer kan gi deg både inflammasjoner, hudlidelser, rynker og andre skader som fremmer aldring!

– Om du virkelig har tørr hud skal du bruke funksjonelle fuktighetskremer. Om du fra fødselen av har tørr hud skal du bruke medisinske fuktighetskremer. Om du bor i et tørt klima kan du bruke noe krem på toppen av den andre hudpleien.

Men kremen skal være som en dessert, sier hun!

– Fokuser på rens med vask, skrubbing og toning, så stimulerer du huden med for eksempel retinol og så beskytter du huden med SPF. Og hvis det er sånn at huden føles tørr på grunn av kald vinter kan du bruke bitte litt av funksjonell fuktighetskrem. Den skal gå inn i huden og øke fuktigheten innenfra. Normal sunn hud er hydrert fra røttene av, og er ikke avhengig av en fuktighetskrem, sier en bestemt Dr. Rachael Eckel.

Med en funksjonell krem mener hun at kremen skal inneholde aktive ingredienser som får huden til å produsere fuktighet selv, virke beroligende, styrke hudbarriæren og beskytte. Kremen bør inneholde høyde doser av ingredienser som retinol og kraftige antioksidanter som har dokumentert effekt på huden.

Bildene av Alicia Keys er fra aliciakeysdaily.com

Legg igjen et svar