Ansikt,  Hudpleie

Multimasking – hudpleietrenden du bør henge med på!

Det siste året har det dukket opp en ny trend innenfor hudpleie, nemlig multimasking! Masker er veldig smarte fordi de gjør en intensiv jobb som gir mer eller mindre umiddelbare resultater. Men nå har mange merker, som for eksempel Vichy, Kiehl´s, Clarins, Dior og The Body Shop, har rett og slett lansert serier med masker som gjerne skal brukes samtidig.

Kluet er altså at du skal kunne bruke flere masker på en gang i ansiktet – ikke lagvis, men sonevis. På den måten skreddersyr du din egen hudbehandling.

For eksempel kan du legge en maske for store porer og urenheter på og rundt nesen. På kinnene kan du legge en maske som roer ned rød og sensitiv hud. I pannen kan du legge en peelende, men fuktgivende maske som reduserer tørre linjer. Resten av ansiktet kan få en real fuktboost.

Dette er jo ikke noe nytt innenfor hudpleie. Hudsalongene har alltid holdt på med dette i en eller annen form, men for folk flest har det vært mer enn nok å få til å bruke den ene masken som løser det ene problemet huden din har.

Men det som er så bra er at mange av de nye maskene er såpass gode på pris at du har råd til å kjøpe to eller tre. Og når du kjøper maskene så skal du også bruke dem.

I en periode på for eksempel en uke kan du bruke maskene hver dag som en kur, i stedet for den vanlige nattpleien din. Du kan også ta for deg enkeltsoner. For eksempel kan du kun påføre maske for store porer og urenheter på nese og kinn som kan virke mens du pusser tennene dine. Neste dag tar du for deg for eksempel kinnene!

Du kan selvfølgelig bruke masker enkeltvis, og de er supre som SOS-produkter! Vet du at du alltid blir tørr i huden etter en flyreise kan du starte med å bruke fuktighetsmaske mens du flyr. Eller er du en av dem som lett blir rød av sterk mat og vin er en beroligende maske smart å ha med i vesken på jenteturer.

Det finne utallige former for masker. Noen er som en peel-off som virker på huden så lenge den ikke har stivnet. Det samme gjelder en del leiremasker også. Så fort de er tørre slutter de å virke. Da er det bare å fjerne den! I tillegg har du kremer, geler, gelpads og de populære maskearkene som du kan legge over deler eller hele ansiktet.

Noen masker inneholder syrer som fjerner døde hudceller og tilfører huden glød. Her er det veldig viktig at du følger anvisningen om antall minutter, ellers kan huden få en reaksjon. Andre masker igjen funker bedre jo lengre du har den på slik at vitaminer, mineraler, fuktbindere og oppstrammende ingredienser får tid til å påvirke huden lenge.

Skal du være hjemme en dag kan du “maske deg” mens du for eksempel støvsuger og rydder, eller du kan bruke tiden foran TVen på “masking”.

 • Origins, GinZing Peel-off Mask to Refine and Refresh
 • Vichy, Masque Minéral Désaltérant
 • Kiehl´s, Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque
 • Dior, Hydra Life Glow Better Fresh Jelly Mask
 • Lancôme, Energie De Vie Le Masque Exfoliant
 • Clarins, SOS Comfort
 • Clarins, SOS Pure
 • Clarins, SOS Hydra
 • The Body Shop, Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask
 • The Body Shop, Japanese Matcha Tea Pollution Clearing Mask
 • The Body Shop, Tea Tree Anti-Imperfection Night Mask

Legg igjen et svar