Ansikt,  Hudpleie

7 gode grunner (minst) til å bruke hudrens hver dag + mine favoritter!

Nå vet jeg at jeg kommer til å høres litt krass ut, men jeg må bare skrive litt om det å rense huden. Fordi jeg møter på så utrolig mange som sliter med tørr, ru, sår, sensitiv og gusten hud, og som føler seg ufreshe og som ikke har lyst til å gå med sminke fordi de synes at det ser bare stygt ut på dem. Så her kommer en liten bønn fra meg og veldig mange gode grunner til å rense huden hver eneste dag – både morgen og kveld!

For jeg merker det så utrolig godt selv når jeg har sluntret unna med rensen en dag – 1 eneste dag! Hvordan er det da å ikke rense huden i det hele tatt, eller bare en gang i mellom? Siden jeg også jobber som makeupartist har jeg hatt mange damer i stolen min de siste 20 årene som knapt nok ikke eier en rens, men går for vann og gjerne litt håndsåpe.

De samme jentene og damene, jeg vil faktisk si 99%, har problemer med huden i en eller annen form. Veldig ofte er den en eller flere av følgende tilstander som ru, tørr, sensitiv, veldig rød, kvisete, betent og gusten med påfølgende unnskyldninger om at huden tåler ikke noe, du er allergisk med det meste av produkter eller har for dårlig tid til å ta vare på huden i to minutter.

Av samme grunn bruker de heller ikke sminke fordi sminken ser ikke bra ut på huden og den sitter ikke i det hele tatt!

Les om mine favorittrense nederst i artikkelen!

Når det kommer til hudpleie så er rens morgen og kveld det aller, aller viktigste. Uten rens av huden vil ikke de andre produktene trekke inn i huden. Det blir som å olje inn trebenken på kjøkkenet fire ganger i året uten å fjerne stekesprut fra panna, kaffesøl, gris fra blåbærsyltetøy, smørfingre og kakedeig fra sist bursdag – gang på gang fordi du aldri gidder å vaske eller pusse benken. Det blir jo ikke bra!

Da dannes det bakterier som gjør skade og lukter vondt, og hele benkeplata blir bulkete, ujevn, misfarget og udelikat. Mulig en søkt sammenligning, men det er faktisk veldig likt sannheten!

Jeg vet det er mange som tenker at “jeg bruker jo ikke sminke, og da har jeg jo ingenting å ta bort!” Jo, du har faktisk det! Og bruker du sminke, ja da har du ikke noe valg! Jeg har vært inne på grunner til hvorfor du skal bruke ansiktsrens hver dag, men her skal du få det litt mer punktvis:

 • Aller først: Bruk hudrens og ikke vanlig håndsåpe! Huden i ansiktet trenger mer tilpasset pleie og ingredienser som ikke trigger sensitiv hud og akne – for å nevne noe. Håndsåper inneholder også veldig ofte uttørkende ingredienser som sulfater.
 • Rens fjerner ikke bare sminke, men også svette, tørre hudceller og fett som tetter igjen porene, og som igjen kan gi kviser, tørr hud og betennelser.
 • Du er muligens veldig renslig på hendene selv, og tar deg aldri i ansiktet. Men du vet ikke hvor de du hilser på har hatt hendene sine og om klemmen du får inneholder bakterier fra toalett eller håndtak der utallige har tatt på.
 • Forurensing er dessverre blitt en del av vår hverdag, og det fester seg på huden og lager en oksidering i huden (det samme som skjer når et eple blir brunt eller jern ruster). Partikler fra pc og mobil har samme effekt.
 • En krem virker ikke evig, og den må tas av for at den nye kremen du påfører sak virke. Lar du alt bare ligge på huden får den aldri puste, og virkestoffene i kremene fungerer ikke. Resultatet er tørr, sensitiv og ru hud.
 • Den som sover synder ikke, heter det, men når du våkner om morgenen synder du om du ikke renser huden. Kroppen skiller ut masse avfallsstoffer i løpet av natten, noe du kan kjenne på huden når du våkner. Dette må bort!
 • Noen ingredienser skal du ikke sove med, spesielt ikke SPF. Enkelte ingredienser egner seg heller ikke så godt i dagslys, blant annet retinol. Altså må huden renses og påføres nye, egnet krem.

MINE FAVORITTER

Jeg har hatt mange favorttrenser, men i de siste månedene og ukene har jeg testet ulike renser, og her er noen av favorittene:

 • La Roche-Posay, Effaclar Micellaire Water Ultra: Normalt liker jeg ikke renser som ikke skal vaskes av, men denne funker faktisk veldig godt. Jeg vil kanskje si at denne bruker du når du har kommet sent hjem etter en tur på byen eller om du skal på tur uten særlig tilgang til vann. Den tar all øyesminke også!
 • Swiss Clinic, Micellar Cleansing Gel: Den renser veldig godt uten å strippe huden for fett. Den fungerer utmerket på kvisete hud, og her i huset merket vi stor forskjell på hvilken virkning den hadde på akne.
 • Lancôme, Miel en Mousse: Siste tilskudd! En drøm av en rens! Den minner om honning, men skummer seg litt opp i kontakt med vann. Den fjerner all sminke, og huden føles ikke strippet for fett. Og så lukter den utrolig godt og gir deg litt sånn spafølelse! Velvære – vi trenger det noen ganger, jenter!
 • Sanctuary, Moisture Burst Facial Wash: Den fjerner ikke hard øyesminke, men den fjerner resten! Huden blir så frisk, glatt og fin etterpå! Liker godt gel-konsistensen, og den er ypperlig å ha med seg i treningsbagen!
 • Dermalogica Precleanse, Special Cleansing Gel og Daily Superfoliant: Virkelig mine favoritter om dagen! Dette renser i dybden, og de fungerer aller best når de brukes sammen. Precleanse er olje som virkelig løser opp smuss og sminke, men det hender at jeg hopper over denne. Gelen brukes rett etter, og renser grundig. Den er ekstremt drøy, og du kan egentlig aldri ta lite nok på! Vi snakker to knappenålshoder! Daily Superfoliant må du ikke bruke daily, men jeg bruker den et par ganger i uka. Superskrubb uten korn som gjør huden ekstra ren og glatt!
 • Bio-Therapeutic, BT-Sonic: Liten og nett rensebørst jeg bruker en gang i mellom når jeg føler at huden trenger å renses litt ekstra. Ofte etter en treningsøkt på sykkel der jeg svetter mye og får litt søle i ansiktet! Bruk den sammen med vann og rens i noen sekunder, så merker du at porene blir mye finere.

Legg igjen et svar