Kropp,  Parfyme

Høstens parfymer er superfeminine!

Jeg elsker at vi har så tydelige årstider i Norge! Jeg gleder meg til alle fordelene og godene ved hver sesong. Luften forandrer seg, fargene forandrer seg, sinnsstemningen vår forandrer seg og det samme gjør atferdsmønsteret vårt. Vi forandrer rett og slett hva vi gjør etter hvilken årstid vi er i. Akkurat nå elsker jeg det krispe draget i lufta, de vakre fargene som synes mer og mer og all den gode maten.

Når det kommer til skjønnhet så synes jeg høsten er mest interessant. Jeg elsker de dypere fargene som kommer på sminken og de rikere teksturene på kremene. Men det jeg kanskje gleder meg aller mest til på høsten er alle parfymene jeg kan begynne å bruke igjen.

Jeg liker nemlig å bruke parfymer og andre dufter til å understreke en stemning eller frembringe en følelse. Nå vil jeg ha dufter som tilfører varme til huden, frembringer kos og sinnsro. Til fest vil jeg gå for noe mer sprudlende.

Her er noen av høstens duftnyheter. Det har kommet noen unisex-parfymer som er veldig spennende, men sånn generelt synes jeg at høstens lanseringer kan deles inn i to kategorier: Girlish og Girl Power!

GIRLPOWER

Disse duftene er supersexy, og på grunn av deres tyngde vil nok mange vil nok mange tenke på dem som kveldsdufter. Flere av duftene har også fremhevet en spesiell duftnote slik at den blir ekstra heftig og markant.

Om du allikevel ønsker å bruke parfymen på dagtid kan du for eksempel sprayen duften ut i luften å gå gjennom duftskyen – aller helst uten klærne på!

Typiske noter er bær, kraftfulle blomster, pepper, dype tresorter, vanilje, amber og musk som alle er kjent for sine forførende egenskaper.

  • Perris, Tubéreuse Absolue: Bergamot, kardemomme, lavendel, tuberose, sambac sjasmin, sedertre, vetiver og musk
  • Carolina Herrera, Good Girl: tuberose, sambac sjasmin, tonkabønner og kakao.
  • Bvlgari, Goldea The Roman Night: Morbær, bergamott, svart pepper, tuberose, sambac sjasmin, rose, vetiver, svart musk og mose.
  • Coach the Fragrance EdP: Bringebærblader, rosa pepper, pære, roser, gardenia, semsket lær, sandeltre, musk og cashmeran.
  • Boucheron, Quatre Absolue de Nuit: Rosa pepper, bitter mandel, bergamott, tonkabønner, pære, sjasmin, sandeltre, vanilje og ambertre.

GIRLISH

Disse duftene er mye mer jentete med lettere og mykere preg. I motsetning til de første vil nok mange bruke disse på dagtid og som “allroundere”. De kan faktisk sammenlignes med friskheten du får i ansiktet ved å påføre litt rouge i kinnene. Duftene er blomstrete, men jeg vil også si mer fruktige (ikke “bærete”) enn hva man tenker som en høstduft.

Typiske duftnoter er sitrus, pære, fersken, appelsinblomst, nøtter, roser, myke blomster og tre.

  • Elie Saab, Girl of Now: Mandarin, pære, pistasj, appelsinblomst, magnolia, mandel, cashmeran, mandelmelk og patchuli.
  • Penhaligon´s, Empressa (egentlig ikke ny! Er fra 2014): Blodappelsin, rosa pepper, bergamot, fersken, neroli, rose, geranium, cassis, kakao, vanilje, sandeltre og musk.
  • Karl Lagerfeld, Fleur de Pécher: Sitron, pære, sjasminte, ferskeblomst, musk og tre.
  • Burberry, My Burberry Blush: Sitron, granateple, grønt eple, geranium, wisteriablomst, sjasmin og rose.
  • Miss Dior, Eau de Parfum: Sitron, appelsin, mandarin, bergamot, rosa pepper, grasse rose, damaskrose, sjasminblader, palisander rosetre og patchuli.

Legg igjen et svar