Ansikt,  Hudpleie

Effektiv hudpleie for de late – og de med dårlig tid!

Jeg er veldig opptatt av hud, og jeg er ganske sikker på at når man har gode hudpleierutiner så slipper man unna en god del hudproblemer. Jeg møter jo på så mange som ikke helt skjønner hvorfor de har småkviser, underjordiske kviser, tørr hud, skorper, irritasjoner og liknende.

Da spør jeg alltid hvilke hudpleierutiner de har, og av en eller annen grunn er det veldig mange som ikke renser huden hver dag. Mange eier heller ikke en skrubb, og de har i alle fall ikke tenkt at en skrubb faktisk kan fjerne den døde huden og mangel på gløden de kan plages med.

Så når jeg forteller damer hvor ofte man bør rense, skrubbe og smøre huden – og ikke minst hvor mange produkter som trengs – er det mange som får seg en liten bakoversveis.

For det idelle er å rense huden godt hver eneste morgen og hver eneste kveld. Etter hver rens skal du bruke hudpleie som er tilpasset din hud i form av serumer, essenser, kremer og SPF. Minst en gang i uka skal du fjerne døde hudceller fra huden din med en skrubb eller en annen form for eksfoliator.

Når det kommer til hudpleie er de aller fleste flinke til å smøre seg, men altfor ofte synes de kremen ikke funker eller føles feil. Joda, det kan absolutt være en feil krem til deg, men det kan også være at du smører oppå annen gammel moro, og da har nok kremen ikke særlig effekt!

Dette har skjønnhetsindustrien gjort noe med, og for å gjøre det enklere for deg finnes det nå masse produkter på markedet om gjør hudpleien supereffektiv (nei, mangel på tid er ingen unnskyldning lengre!).

MICELLAR RENS

Hva er vel raskere enn å fjerne sminken uten å skylle ansiktet med tidkrevende vann etterpå! Micellar water er veldig i vinden om dagen, og stadig flere merker får sin variant av rensen som skal brukes uten vann. Faktisk var det Bioderma som brakte rensen inn på markedet først allerede i 1995.

Selv om produktet er populært blant makeupartister verden over har jeg ikke alltid vært så begeistret for micellar vann. Men nå har produktene blitt mye bedre. De jeg har testet i det siste har derfor overrasket meg litt.

Micellar-teknologien er en form for magnetisme som fjerner både øyesminke og foundation uten at huden føles klebete. Det er rett og slett små oljemolekyler i nanostørrelse som absorberer fett fra huden.

Rensen er super når du trenger å rense i en fei. Den er også super å ha med på tur der du ikke vet hvordan det står til med vannkvalitet og -tilgang. Fordi jeg vet at det ligger igjen produkt på huden vil jeg allikevel holde meg til min vanlige rens til daglig.

  • Declaré, Micelle Cleansing
  • Cosmica, Micellar Cleansing Water

PEELING MENS DU SOVER

For å ha fin hud må du peele huden for tørre hudceller hver eneste uke. Noen ganger trenger huden å skrubbes opp til flere ganger i løpet av en uke som en form for kur. Det har kommet så mange nye type peelinger, de mest skånsomme er de som inneholder enzymer og syrer i riktig dose i stedet for korn.

Og hva er vel enklere enn å peele huden mens du sover! Du slipper å tenke minutter, den strevsomme skyllingen, at du ikke har de 10 minuttene akkurat nå, og så videre. Du bare renser huden på kvelden og smører på peelingen før du skal legge deg, og så fjerner du den i dusjen dagen etter.

Den fra Lancôme er en kur som skal brukes hver natt i 28 dager, mens Kiehl´s brukes etter behov.

  • Lancôme, Visionnaire Crescendo
  • Kiehl´s, Nightly Refining Micro-Peel Concentrate

1 MINUTT

Dette er hudpleie i alle fall jeg digger! Det deilige med en del enzympeelinger og andre smarte hurtigprodukter er at de har stor virkning på en skånsom måte på veldig kort tid. Ja, vi snakker 1 minutt!

Da kan du for eksempel ta på peeling (etter rens selvfølgelig) før du skal tisse, ta på truse, sokker og bh eller noe annet som tar kort tid. Du må kanskje bare gjøre litt om på rekkefølgen på rutinene dine.

Her har du en peeling med enzymer som fjerner døde hudceller fra huden din på et blunk og en glødpleie med vitamin C som aktiveres av litt vann. Helt fantastiske produkter!

  • Ren, Flash Rinse 1 Minute Facial
  • Emma S, Treatment Enzyme Peel

PEEL PÅ SPRAY

Til slutt må jeg bare ta med dette kule produktet. Jeg har ikke sett andre merker ha et slikt produkt for salg, så det er jo ganske unikt da. Dette produktet virkelig digger jeg! I stedet for å smøre på en peeling i krem- eller gelform sprayer du peelingen rett i ansiktet i stedet. Så masserer du den inn i huden noen sekunder før du skyller av med vann. Enkelt!

Peelingen inneholder også vitamin C som gir ekstra med glød til huden. I tillegg roer den ned huden med aloe vera. “Mye i ett”-produkt!

  • Juice Beauty, Stem Cellular Organic Peel Spray

Legg igjen et svar