Makeup,  Negler

Triksene som forlenger gellakk og slik fjerner du den!

Jeg testet gellakk fra Gelish for et par uker siden, og jeg virkelig digger at neglene ser så bra ut uten at jeg trenger å gjøre noe for det. Neglene fliser seg ikke, har perfekt form, perfekt glans, ser sterke og fine ut i minst to uker.

Det er kun et lite aber, og det er at når de to ukene har gått så har det blitt en glippe mellom lakk og neglebånd som ser litt snodig ut. Dessuten kan neglene føles litt lange og kompakte om man ikke er vant med lange negler fra før.

For gellakk kan verken klippes eller fjernes med vanlig neglelakkfjerner, og du må for all del ikke prøve å rive av neglelakken, for da river du av biter av neglen samtidig. Det tar lang tid før neglene vokser seg hele og friske ut igjen, og jeg lover at du kommer til å gremme og angre deg hele tiden (har gjort det).

Det krever nemlig en helt annen behandling og fremgangsmåte om du vil beholde neglene dine hele.

Aller først startet jeg med å file neglene. Du må ikke klippe neglene med saks eller klipper for da sprekker lakken. Her er det fil som gjelder, og denne glassfilen fra Rubis er supergod! Du må kun file i en retning, for om du filer frem og tilbake har lakken en tendens til å flise seg.

Det som nå skjer er at du fjerne lakk fra tuppen av neglen, og det er med på å gjøre lakken svakere. Derfor er det viktig etterpå at du bikker lakken over kanten slik at tuppene blir dekket og holder neglene sterke.

Så til glippen! Om du ikke har tid, og ikke minst penger, til å fikse på neglene dine hver andre uke er trikset å kjøpe med seg neglelakken som matcher gellakken. Alle lakkprodusenter har en vanlig neglelakk som matcher gellakken. I dette tilfellet er det TL Design som har Gelish i Norge, og fargen Mature matcher perfekt til Gelish sin siste trendfarge.

Start med å legge fargen i glippen, og min erfaring er at du får best resultat ved å dytte fargen ned om neglebåndet i stedet fra neglebåndet som er vanlig å gjøre ved vanlig lakkpåføring. Jeg la lakken helt ut til tuppen og sørget for at lakken bikket kanten slik at lakken fortsatt holder seg sterk en stund til.

FJERNE GELLAKK

Nå har ikke jeg tenkt til å fjerne lakken med det første! Jeg tenker å se hvor lenge jeg kan fortsette med å legge på ny lakk og file neglene for jeg er så fornøyd med tykkelsen på neglene og hvor fine de ser ut slik de er nå.

Det anbefales også alltid å fjerne gellakk hos negldesigner, både fordi de har kunskapen og verktøyet til å fjerne lakken med uten at neglen blir skadet. Der i mot om du ikke har mulighet på grunn av tid, sted og penger skal du gjøre følgende:

Gellakk kommer i ren gelversjon og i hybrid. Hybrid “puster” på en annen måte, og neglelakkfjerner når ned i lakken på en annen måte enn ren gellakk.

For at neglelakkfjerneren skal trenge igjennom må du file overflaten med en buff. Så dynker du en bomullspad med en god neglelakkfjerner og legg den over neglen i noen minutter til lakken løsner av seg selv. Dette er tidkrevende, så lenge varer tålmodigheten her! Avslutt med en pleiende olje!

Jeg har testet Shellac tidligere, og fikk da tips på hvordan vedlikeholde og fjerne den lakken, noe som fungerte veldig bra. For å bevare neglen under sunn og frisk skal du smøre inn neglene med olje hver dag. Oljen penetrerer lakken siden den ikke er helt tett.

Når du skal fjerne lakken holder det at du dynker en pad med en god lakkfjerner som du lar ligge på neglen til lakken løsner. De er en av få som anbefaler aceton til å fjerne lakken med siden det går raskest og dermed ikke vil ligge slite like mye på hud og negler som andre fjernere kan gjøre. Alt som er sterkt nok til å fjerne lakk trenger uansett inn gjennom huden.

Siden jeg hadde vært så flink til å olje neglene hver dag var faktisk neglen under like frisk og hel!

Legg igjen et svar