Frisyrer,  Hår,  Looks,  Makeup

– Celebrities og bruder er egentlig ganske like!

– De vet rett og slett ikke alltid sitt eget beste!

Det sier Gina Brooke som har sminket hundrevis av Hollywoodstjerner. Hun er også kjent som Madonnas makeupartist gjennom flere år, og du kunne lese om henne i forrige blogginnlegg. Hun har også mange bruder og vanlige modeller på samvittigheten, så hun vet godt hva hun snakker om.

Hun forklarer det at mange celebrities har en formening om hvordan de skal se ut, og det er jo egentlig ikke noe rart i det. De har kanskje en drøm om å se ut som noe helt spesielt, men sannheten er at de ikke alltid kan bære det, de heller.

– De blir seende ut som oversminkede dragqueens, og jeg har for eksempel vært nødt til å overtale Madonna om å kutte ned på mengden sminke. Det er jo teatersminke, sier Gina.

Og jeg er jo så enig! Det er jo sminke som skal tåle en scene med masse lys, og ser virkelig ikke bra ut i dagslys.

Så hva har bruder til felles med disse celebritetene? Vi har jo hørt ryktene om raseriutbrudd, bitching og andre ufinheter om kjendisene (vi leser da Se & Hør en gang i mellom). Men så er det jo sånn at bruder (inkludert meg selv da jeg giftet meg) har så lyst til å se så bra ut som vi aldri har gjort før på den største dagen i vårt liv, og vi er villig til å gå virkelig langt for det!

Jeg vet jeg pirker litt bort i stoltheten til noen nå, men problemet er at det vi ønsker oss ofte kan være rent uoverkommelig! Om drømmen er å få instafilterperfekt hud, store dådyrøyne, Kylie Jenner-lepper, duvende bølger i latinotykt hår (som ligger helt perfekt selv om det blåser) og smal timeglassfigur så er det kanskje på tide å våkne opp av den drømmen, med mindre du har noen hundretusen på bok til plastiske operasjoner, utallige injeksjoner og hårtransplantasjon!

Ja, vi kan faktisk blir sånne beryktede bridezillas som virkelig kan gå over streken for både folkeskikk og selvinnsikt for å få viljen vår, og hvor både sminkør, frisør og kjoletilpasser kan få uduglighetspasset sitt påskrevet.

Vel, jeg skjønner jo veldig godt at man vil se ut som sitt beste, og gjerne mer enn det! Hvem vil ikke være perfekt på den store dagen? Men en hårstylist, en sminkør eller en designer er hverken Gud eller Jesus, og fotoshopen fungerer kun på bilder.

For all del, vi som er makeupartister, hudpleiere, frisører og stylister kan gjøre masse, men ikke gjøre deg om til noe helt annet uten at det blir teatralsk eller kunstig. Og hvorfor skal du bli til en helt annen enn det du er akkurat på den dagen? Det er jo ikke en annen person mannen din vil ha den dagen han gifter seg med deg!

Men det er en ting til du må tenke på, og det er at du må stole på de som er profesjonelle – i alle fall om du bruker proffesjonelle! Om en makeupartist mener at du bruker for hard øyesminke eller for mye oransje solpudder, så skal du lytte til eksperten.

Mener for eksempel frisøren at du bør gjøre håret litt mørkere fordi ansiktet ditt da vil komme mer frem, så er det 99.9% sjanse for at det er noe i det, selv om du vil niholder på ditt gylne, solblekede hår. Synes kjoletilpasseren eller designeren at tyllen blir “too much” på deg, så er det stor sjanse for at det er noe i det også – selv om det er din store drøm å gå til alters i et hav av tyll.

Bildene er lånt fra www.watters.com

Legg igjen et svar