Ansikt,  Sol

Så mye solkrem skal du faktisk bruke hver eneste gang du smører deg! Ups!

Når jeg forteller folk hvor kort tid solfaktoren faktisk varer når man bruker for liten mengde med krem så blir de fleste lettere sjokkert! Det har blitt skrevet om mange ganger, og jeg har sett at noen leverandører har reklamert kraftig for akkurat det i de siste ukene. Og folkens, det er ikke tull i det hele tatt, og det er spesielt viktig når du skal oppholde deg ute hele dagen!

Det er rett og slett ikke her det skal spares! For å si det sånn, du får heller spare FØR du drar på ferie, spesielt hvis du har barn og mann. Det handler om å forebygge hudkreft, men også om aldring.  Du gjør barna dine en stor tjeneste både med å forebygge hudkreft, men også for tidlig aldring med pigmentflekker, rynker og solskader i alt for tidlig alder.

Om du ikke allerede har fått det med deg så står sola for nesten det meste av aldring, og det er faktisk veldig lite du kan skylde genene dine for.

Det er ganske store mengder med solkrem som skal til for at du skal få den faktoren som står på flaska, Bare i ansiktet skal du påføre 3-4 ml, mens resten av kroppen trenger 30-40 ml for å få riktig beskyttelse.

Er du på stranden og bader eller svetter mye fordi du er i aktivitet må du smøre deg ofte også. Det anbefales hver annen time, selv om det står vannresistent og at faktoren er høy. Så er du på ferie og nærmest bor på stranden skal en gjennomsnittlig solkrem på cirka 200 ml være brukt opp på 2-3 dager. Med andre ord, solkremen skal ikke bli med hjem igjen. Så hvorfor skal vi bruke så mye? Det er jo både dyrt og tidkrevende.

Det er nemlig slik at SPF-grafen stiger stupbratt oppover etter som mengden blir større. Det vil si at bruker du liten mengde av SPF 15 er den reelt SPF 5. Bruker du liten mengde av SPF 50 er den fortsatt på SPF 5. Men bruker du riktig mengde SPF 15 får du SPF 15, og det samme skjer med SPF 50.

Det er jo ikke rare forskjellen på SPF-beskyttelsen på en SPF 15 og 50. Det er bare 3%. Med andre ord så er det ikke nødvendigvis viktigst at solbeskyttelsen er høy, men at mengden er høy nok. Det er virkelig det du skal prioritere når du skal på stranden.

En SPF 15 skal vare i 150 minutter om du påfører riktig mengde mens en SPF 50 skal holde i 500 minutter om du påfører riktig mengde, samt ikke svetter, bader, gnir bort krem og lignende.

Legg igjen et svar