Hender,  Kropp

Visste du dette om lavendel?

Det kan definitivt brukes til mye mer nyttige ting enn å hindre møll på klærne!

Jeg var så heldig å møte L´Occitanes opphavsmann, Olivier Baussan, for et par år siden. Han startet det hele for 40 år siden med et gammelt destillasjonsapperat, og lagde sine første såper med rosmarin som han solgt på de lokale markedene i Provence. På 70-tallet begynte han å lage en egen serie med lavendel, som faktisk er signaturduften i Provence.

Du har helt sikker sett bilder fra Provence med eviglange marker fylt med lavendel, og jeg SKAL dit en gang for å se det med egne øyne! Monsieur Baussan kunne fortelle at lavendel både er avslappende og rensende, og at den beste lavendelen for essensielle oljer dyrkes i høytliggende områder. Oljen må være jomfru (uten tilsatte stoffer eller produkter).

Lavendel er den duften som gjennom tidene er blitt brukt mest i parfymeindustrien, og helt siden romertiden har den blitt brukt i bad og til å vaske sengetøy med.

Men det er faktisk lurt å ha lavendel i huset, både i olje og tørket form. Det er rene legemiddelet.

BARE SE HER

Har du hjerteklapp, problemer med magen eller matlysten skal du få i deg litt lavendel.

Den er beroligende, og har du brent deg, blitt solbrent eller har fått utslett roer lavendelolje ned huden veldig raskt. Det har jeg testet, og det funker!

(Det som ikke funker så godt er at når du plasserer lavendel ved siden av rosene dine skal den holde lusa borte. Det har jeg prøvd i tre år, og det funker ikke på dagens lus)!

Utover det er lavendel muskelavslappende, antiseptisk, luftrensende, gir bedre nattesøvn, vanndrivende, febernedsettende, slimløsende, virker oppløftende på humøret, får huden til å lege seg raskere og sikkert mye mer!

Lavendelsåpen fra L´Occitane inneholder desinfiserende lavendelolje fra L´Occitanes marker i Lagarde d’Apt, over 1000 meter over havet, og dufter skikkelig rent og godt!

Balmen fra Mirins med lavendel og bergamott er håndlaget i København, og er laget av naturlig og økologiske råvarer. Den er super å ha med seg på ferien! Den oppløftende oljen med geranium, rose, appelsin og mint lukter også helt nydelig, og kan erstatte en parfyme om du bare ønsker et sveip av duft på huden din.

Legg igjen et svar