Annonse,  Makeup

17. mai-sminken som sitter hele dagen – trinn for trinn!

Det er faktisk ikke så lenge til 17. mai, så her kommer flere tips til både hvordan du kan sminke deg på kort tid og ikke minst hvordan få sminken til å sitte hele dagen. Vi vil jo så gjerne se fantastiske ut, men samtidig er nettopp denne dagen en av årets mest travle.

I samarbeid med Babor har jeg derfor laget to looker som er fine på 17. mai. Den første er ganske naturlig, og passer derfor godt til bunad. Dessuten trenger du stort sett kun bruke fingrene, noe som gjør at det går raskt å sminke seg.

Om du skal på fest senere på kvelden er sminken super som base! Du trenger kun å markere lepper eller øyne og gjøre en liten touch up. Om du ikke skal ha bunad så er en farget liner en superkul detalj til den romantiske 17. mai-kjolen.

Denne gangen har jeg samarbeidet med min bloggkollega Anki Hansen som også har tatt bildene av meg! Nederst i saken får du både en sneak peak på en av hennes looker samt linken til bloggen hennes der du finner enda flere tips om 17. mai-sminken!

SLIK GJØR DU:

Start med god hudpleie! Skrubb huden fri for tørre hudceller – både for at sminken skal sitte hele dagen og for at ikke sminken skal bli knudrete og tørr.

For ekstra glød i huden, og spesielt om du har tørr hud, kan du starte med å tilføre huden ekstra pleie. Jeg brukte en ampull proppet med fukt og vitaminer. Husk også at du skal være ute hele dagen, så SPF er et must!

Ser du forskjell fra den ene siden til den andre? Huden min er forholdsvis jevn, men jeg har ganske røde kinn som blir ekstra røde når jeg er ute. Foundationen er et pleiende serumfoundation som er veldig tyntflytende og lett.

Dette kaller jeg tryllepenn! Den har litt aprikos i seg, så den demper også blå ringer. Siden den er lysreflekterende bruker jeg den til å lysne opp hele øyepartiet, noe som i alle fall jeg trenger på tidlige morgener som på 17. mai. Legg den som solstråler rundt øyet og klapp den inn til det usynlige med  fingeren!

Primer er en smart måte å få sminken til å sitte hele dagen. Du kan bruke primer på huden også, men da må du huske på å bruke så lite produkt som mulig. Her har jeg ikke brukt primer på huden, og denne primer fungerer ikke på huden. Legg et tynt lag på øyet, men også på leppene! Da sitter fargen mye bedre på.

Men den beste funksjonen med leppeprimer er at leppefargen din blir nøytral slik at du faktisk får den fargen som er på glossen. Ellers vil leppefargen din skinne igjennom.

Flytende skimmer gir et ekstra piff til den naturlige looken. Nå har jeg overdrevet kraftig med skimmeret i øyekroken, men det skal bare være en detalj slik du vil se på de neste bildene. Jeg vil også legge litt på toppen av kinnbeina og på amorbuen – det lille søkket på overleppen.

Husk å bruke lite, lite, lite!

Jeg virkelig elsker kremrouger! Resultatet blir så naturlig og det er nærmest umulig å gjøre feil. Du kan også bruke den på leppene og på øyet. Babor sin variant er en såkalt cushion der du påfører produktet med en putesvamp (cushion). Uansett synes jeg resultatet blir penest når du tilslutt klapper det inn i huden med fingrene.

Jeg har kun brukt to skygger – en kremfarget som jeg har lagt over hele øyet og en bruntone som jeg har lagt opp til globalen (der du ser kosten avslutte) for å bare markere øyet litt. Jordfarger er supert å bruke når du har knapt med tid fordi det likner på dine egne farger.

Husk å duse ut overgangene slik at det ikke blir noen skarpe kanter! Det er da alle feilene synes!

Jeg har aldri tid til å forme brynene mine! Dessuten liker jeg dem ganske naturlige fordi jeg ser ut som en streng frøken når de blir for markerte og mørke. En farget brynsgel former brynene naturlig på kun få sekunder!

Skjønner du hva jeg mener? Lipglossen blir helt nydelig når den fremstår helt alene uten min mørke leppefarge skinnende igjennom. Dessuten satt fargen på i mange timer etterpå, og det er jo ganske deilig å tenke på da!

VOILÀ!

MER FEST!

Jeg er veldig glad i å fremheve øynene mine, og bruker ofte ganske mye sminke på øynene. Akkurat nå synes jeg fargede kajaler er veldig effektfullt, og ikke minst utrolig raskt å påføre!

Legg lineren langs vippekanten og ut i en spiss og på våtkanten. nå kommer kluet som gjør at resultatet blir bra, og det er at du punktdytter farge mellom vippene og ikke lager en skarp strek under øyet. Lover du vil se forskjell!

Vi må jo har litt mer skimmer for å få litt mer festfølelse! Legg skimmeret der du ser på bildet og fordel produktet med fingeren ut til “ingenting”. Det skal kun være en liten effekt, og skinner du som en sol har du lagt på for mye.

VOILÀ

PRODUKTENE

Babor er et hudpleiemerke som selges på profesjonelle hudpleiesalonger. Sminken inneholder også pleiende ingredienser som gir fukt og har antiage-effekt.

Disse produktene brukte jeg:

 • Hydra Plus Active Fluid
 • AgeID Serum Foundation
 • Lip & Eye Primer
 • Eye Contour Pencil i fargen Pasific
 • Luminous Skin Concealer i fargen 02
 • Skin Glow Illuminator i fargen Ivory
 • Perfect lip Gloss Urban Pink
 • Eye Shadow Quattro i fargen Warm
 • Extra Volume Mascara Black
 • Cushion Blush i fargen Peach
 • Eye Brow Filler Fibres

Her får du en liten sneak peak på en av lookene til Anki! Hun er så utrolig fin med knall farge på leppene! Lekkert til for eksempel et marineblått antrekk! Gå inn på www.skincarebyanki.no

Legg igjen et svar