Ansikt,  Behandlinger,  Hudpleie

Selvtillit til å vise seg uten sminke er den “nye” beauty-trenden!

For et par innlegg siden så fortalte jeg om Dr. Rchael Eckel som jeg hadde gleden av å møte for ikke så lenge siden. Og på de tilmålte minuttene jeg hadde med henne lærte jeg utrolig mye! Men jeg ble også minnet på ting som jeg egentlig visste, men bare med litt andre briller.

Dr. Rachael Eckel mener at det er selvtillit som gjør deg vakker, og at mye av roten til selvtillit ligger i å ha en god hud. Huden din skal være så fin at du ikke har lyst til å dekke den til med sminke, og at uansett hvor du skal, så kan gå uten pudder eller foundation.

Hun forklarer at selv om du ikke beskrives direkte som vakker eller som en skjønnhet fordi du kanskje har unormalt stor nese, skjeve tenner, spesielle arr, uproporsjonert kropp eller noe annet som viker fra det man klassifiserer som klassisk, matematisk skjønnhet, så fremstår du allikevel som flott og pen på grunn av utstrålingen og selvtilliten din.

– Har du en bra hud så går oppmerksomheten tilbake til øynene dine som faktisk viser hvem du er, sier hun, og forteller om sin 74 år gamle mors selvtillit som skjøt gjennom taket etter at hun fjernet pigmenteringen og rosaceaen, og reduserte linjene på henne (her er det hverken brukt filler eller botox).

– Bra hud gir en X-faktor og sender fokuset tilbake til øynene dine. Når øynene kommer i fokus ønsker folk å se mer på deg. Det igjen gir deg selvtillit, og selvtillit gjør deg attraktiv, forklarer Dr. Eckel, som også mener at sminke kun gir en midlertidig selvtillit.

Jeg er jo så enig, selv om jeg mener det er flere måter å øke selvtilliten på. Jeg elsker jo alle knep som gir illusjoner om noe som er bedre enn utgangspunktet. Men jeg er også enig i at hud er utrolig viktig for selvtilliten! For hva er det vi ser på hver eneste dag i speilet vårt?

Vi ser på kvisene, de altfor røde kinnene, den dratte huden, teppet av pigmentflekker, kråketærne, sinnarynken, linjene på overleppen, de sprengte blodkarene, huden som har sægget, de blå ringene under øynene, de store porene på nesa, og så videre, og så videre! Vi gjør alt vi kan for å skjule lytene vi har på huden med ulike former for sminke, og hater at de blir mer synlige i løpet av dagen om vi ikke passer godt nok på!

Noen liker faktisk ikke å se andre i øynene fordi de vet at den andre ikke ser på øynene men på alle kvisene eller den ruglete huden. Selvtilliten kommer når vi slipper å tenke på om noen ser våre lyter eller den dagen vi faktisk blåser i om noen oppdager vårt sanne jeg – med eller uten kviser og rynker!

Jeg er veldig opptatt av hud, og jeg har hatt masse arr og pigmentering etter mange år med kviser i tenårene! Kvisene sluttet å komme da jeg begynte med å rense og stelle huden min som 21-åring, for det var først da jeg fikk vite at god hudpleie er roten til bra hud.

Nå har jeg ingen arr lengre, og svært lite av pigmentering. Jeg har jo blitt 42 år, og jobber hele tiden med å holde huden ved like med riktig hudpleie og behandlinger.

På bildet over har jeg testet IBeauty fra Thalgo som er en super maskinbehandling med kavitasjonspeeling, det vil si at to metallplaterplater som slår mot hverandre og gjør peelingen bedre, ultralyd og radiofrekvens. Siden behandlingen består av tre deler blir hudpleiebehandlingen langt mer effektiv enn om du skal bruke dem hver for seg. Ser du forskjell fra den ene til den andre siden?

Behandlingen er sponset!

Legg igjen et svar