Kropp,  Parfyme

Parfymeserum lagret på eikefat

Her om dagen hadde jeg noen jenter på besøk, og vi endte opp med å snakke om mitt favorittema, parfyme. Jeg kunne jo ikke dy meg, og måtte jo vise frem noen av mine favorittparfymer som nok koster litt mer enn gjennomsnittet.

Det ble rene sniffeseansen, for jentene virkelig elsket dem og forsto at det faktisk er forskjell på parfymer. Jeg lover deg at selv om mine favoritter ikke nødvendigvis står på din favorittliste eller er din type duftsmak, så vil du allikevel like duftene og forstå at dette er gode parfymer.

Jeg har mange favorittparfymer, også innen de såkalte kommersielle merkene du finner i alle parfymerier. Men av denne sjangeren jeg snakker om her er favorittene mine innen Armani Privé, Memo, Tom Ford, Diptyque, Pro Fumum Roma og Ormonde Jane som du finner på utvalgte steder.

PARFYMESERUM

Men har du hørt om parfymeserum? Parfyme kan virkelig være avansert, og disse parfymene fra Zarko Perfume er litt annerledes enn de fleste parfymer. De er håndlagde, og nærmest laget på samme måte som conjac. Selv sier Zarko at han driver med Slow Perfumery, for det tar den tiden det tar å lage hans dufter.

Basenotene er modnet i franske eikefat i 6 uker og er medium ristet for et dypere og rundere preg. Hjerte- og toppnotene er tilsatt etter modning. De kaller prosessen for VOSP, Very Superior Old Pale.

Hvorfor det heter parfymeserum er fordi det rett og slett er veldig høy dose av parfymeolje i. Faktisk 51%, noe som er veldig mye. Sånn at du har noe å sammenligne med så inneholder en EdT ca 10%, en EdP 15-20% og en parfyme opptil 40% parfymeolje.

Om det blir for mye? Ikke i det hele tatt! Du bruker mindre produkt, og den varer lengre! Min favoritt er definitivt Buddha Wood med ulike tresorter – ren og mystisk på samme tid.

Legg igjen et svar