Ansikt,  Hudpleie

Tre ting som gjelder nå: fukt, fukt, fukt

Er det noe huden din trenger nå så er det fukt og godt pleie. Du har helt sikker merket at huden din har forandret seg litt de siste månedene. Det skyldes flere ting, blant annet etterdønninger etter sommerens (mangelfulle!!!) hudpleie!

Men været har også mye å si. Siden høsten faktisk har vært ganske varm, og også hatt mye fuktighet i seg her jeg bor, var det først for en måneds tid siden at jeg merket at huden begynte å bli tørrere. Da ble det nemlig plutselig mye kaldere, og siden den kalde luften faktisk er ganske tørr tiltrekker den seg fuktigheten du har i huden.

Enda en grunn til at huden føles tørrere er at du varmer opp huset eller leiligheten mer, og er du like heldig som meg så har du peis som det er så utrolig koselig å fyre opp i. Dessverre liker ikke huden din det like godt fordi oppvarmingen tørker opp alt rundt seg, inkludert huden din.

Så om du synes at huden har blitt tørr, og at kremen din liksom ikke hjelper så mye er det to ting du skal gjøre. Først starte med å skrubbe bort den tørre overflaten på huden slik at kremen faktisk slipper til og bytte til en annen pleie som passer til huden din akkurat nå.

Nå er det slik at vi har litt ulike hudtyper og hudtilstander, og det som funker for meg redder kanskje ikke din hudkrise. Det beste er om du går til en hudpleier for å kartlegge hvilken hud du faktisk har.

Men samtidig tar huden din aldri skade av en fuktmaske i ny og ne eller et serum som tilfører ekstra fukt under kremene dine.

Alle hudtyper trenger fuktighet, også fet hud med akne. Er huden din tørr vil det være gunstig med et serum under fuktighetskremen som man kan si at fungerer som en slags undertrøye. Trener du mye ute trenger huden også en litt rikere fuktighetskrem som beskytter mot kulde. Sensitiv hud som kanskje også har eksem eller rosacea trenger en krem uten parfyme og som roer ned huden.

PRODUKTER

Her har jeg plukket ut forskjellige produkter som alle tilfører huden fuktighet, men på ulike måter. Fuktspray som du kan bruke hele dagen, og er ypperlig om du sitter mye foran pc. Fuktmasken du kan bruke på natten er helt genial, lotion og serum gir base til huden og kremene er for både tørr og fet hud.

  • Académie, Violet Juice Cream
  • Environ, Super Moisturiser+
  • Elizabeth Arden Pro, Hydrating Antioxidant Spray
  • Sisley, Mattifying Moisturising Skin Care
  • Chanel, Hydra Beauty Lotion
  • Helena Rubinstein, Pure Ritual, Care-in-Moist
  • Nuori, Supreme Moisture Mask
  • Giorgio Armani, Armani Prima, Glow-on Moisturizing Balm

Legg igjen et svar