Ansikt,  Hudpleie

Dette bør en mandig toalettveske inneholde + gode tips!

Har du tatt en titt ned i kjærestens eller sønnens toalettveske i det siste? Jeg regner med at den kanskje ikke ser helt slik ut. Du finner garantert en deostikk der som med stor sannsynlighet er fra Boss (han har i alle fall hatt det en gang), en eller annen parfyme han har fått eller rasket med seg fra taxfreen og en voks til håret.

Er du heldig finner du en ansiktskrem i toalettvesken også, som han kanskje bruker et par ganger i uka. Men alt det andre stæsjet er nok mer av det sjeldne! Jeg får ikke lov til å si det, men jeg kjenner godt denne karen som eier disse produktene!

Så hva skal du med alt det andre da?

Jeg vet jo at det er mange menn der ute som sliter både med kviser, rød og tørr hud. Men av en eller annen grunn mener de at huden reparerer seg selv og at det bare er sånn – selv etter årevis med plager. Kremer er for damer!

Menn er også velsignet med mye mer kollagen i huden enn oss damer, og derfor holder huden seg stram og fin veldig mye lengre enn på oss. Men når rynkene begynner å komme så kommer de! Det er da det virkelig vises om du har passet på huden din eller ei!

RENS

Det er ikke sånn at støv, forurensing, svette, bakterier og skitt er forbeholde damer! Derfor er det like viktig at også dere menn renser huden daglig. Men dere må unngå vanlig såpe for det tørker ut huden som igjen kan gi mange irritasjoner, men også rynker.

En rens fjerner alt det jeg ramset opp først, og om du har en jobb der du oppholder deg mye i støv og forurensing (f.eks. byggebransjen) vil en rensemaskin som du bruker sammen med rensen være en god investering. Den kommer ekstra godt ned i porene, og er smart å bruke noen ganger i uka! Den bruker bare 1 minutt!

Alle bør ha en skrubb som du bruker en dag i uken, spesielt om du sliter med tørr hud eller kviser slik at du fjerner de døde hudcellene. Har du en eller annen hudplage som psoriasis eller kviser må du også bruke et produkt som forebygger og lindrer det.

Lær mer om kviser på min kollegas blogg skincarebyanki.no!

PLEIE

For å opprettholde en god hud er det viktig med pleie! Ja, jeg vet det høres slitsomt ut, men huden har bare godt av en maske som gir ekstra pleie som er tilpasset din huds behov. Denne leiremasken er blant annet ypperlig om du har en del urenheter.

Du bør få veiledning til hva huden din trenger! Fet og tørr hud skal nødvendigvis ikke ha samme krem! Og om huden din har spesielle behov bør du ta hensyn til det. Da er det også stor sjanse for at du blir kvitt plagene dine!

Solkrem er en manns (og et barns) værste mareritt! Men om du tenker at solkrem er din beste venn når det kommer til hudkreft, føflekkreft, solbrenthet og rynker så kanskje du synes det er ok da. Solkrem bør brukes så lenge du oppholder deg ute!

Og visste du at mange av solskadene du har som vokse kan relateres til hva du gjorde som barn? Så husk solkrem på barna hver eneste dag!

FØL DEG VEL

Det er ikke deoen jeg skal snakke om her! Men jeg oppfordrer til å ha mer enn en parfyme! Når du har to eller flere parfymer blir du mer bevisst på hva du tar på deg, og du begynner å velge parfyme etter hva du skal og hvordan du vil føle deg!

De fleste bruker passe med hårgel, noen bruker altfor mye mens andre igjen kunne med fordel brukt litt for en mer moderne look. Men det viktigste er at du bruker gode produkter der du trenger så lite produkt som mulig for å få stor effekt. Bra for miljøet og bra for hodebunnen!

Et godt tips er å vaske håret før du legger deg om du sliter med kviser eller har andre hudproblemer!

Til slutt, men ikke minst like viktig! Vi jenter kan overdrive bruken av bodylotion, men det motsatte er ofte problemet hos gutta. Har du tørr hud smører du deg jevnlig med en god krem, men du skal også skrubbe huden cirka en gang i uka for å fjerne den tørre huden slik at kremen faktisk trekker inn!

Legg igjen et svar