Tone við Skipá
Norge

Hva kan jeg hjelpe deg med? Jeg skriver blogginnlegg som inspirerer kvinner til å føle seg flottere ved hjelp av dine produkter. Jeg skriver redaksjonelle artikler og hjelper firmaer å bli mer synlige i form av tekst, bilder og konsultasjon. Jeg holder foredrag og er konferansier for firmaet ditt, og jeg arrangerer eventer av ulike slag. Jeg gjør hår, makeup og styling til film og foto, samt pynter brud, holder sminkekurs og bli ny-dager. Noe annet? Spør meg! Jeg ønsker å inspirere deg til å gjøre noen små forandringer og gi deg de beste tipsene som får deg til å føle deg litt vakrere på en helt vanlig hverdag og se «smæsjing» ut på fest.

DENNE BLOGGEN ER PERSONLIGE YTRINGER  FRA BLOGGENS EIER, TONE VID SKIPA. ALL BRUK AV BILDER, TEKST ELLER VIDEO FRA BLOGGEN MÅ AVTALES MED HENNE. ANNONSER OG BETALTE SAMARBEID KAN AVTALES DIREKTE MED TONE VID SKIPA PÅ TONESKIPA@GMAIL.COM ELLER PÅ MOBIL 93245316

Hår Pleie

Derfor skal jeg gå mer med hatt denne sommeren!

on
12. mai 2018

Jeg elsker å være ute på sommeren! Som sikkert de fleste andre nordmenn flytter vi hjemme hos oss ut av huset sånn cirka på denne tiden. Vi lager mat og spiser ute, og er det for varmt på soverommet sover vi ute på terrassen. Vi har en uferdig hage som jeg prøver bruke litt tid på, og om vi trenger en pause sykler vi ned til stranden for å ta en dukkert i sjøen.

Jeg er også såpass solhungrig at jeg gjerne tar med meg pcen ut på terrassen for å ha hjemmekontor ute. 

Jeg er skikkelig flink med solkremen når jeg er ute, men i denne posten tenkte jeg at jeg skulle snakke litt om hår og hodebunn. Det blir nemlig veldig ofte glemt og neglisjert. For hver sensommer angrer jeg på at jeg ikke har vært flinkere til å ta vare på hår og hodebunn gjennom sommeren.

Fordi jeg er skikkelig dårlig på å bruke hatt ender jeg opp med en stram hodebunn som har blitt brent opp til flere ganger, og det er jo over hodet ikke bra med tanke på faren for hudkreft.

Jeg pleier å være passe flink med å pleie selve håret, men siden hatten ofte blir igjen hjemme blir hårfargen fort blass! Sola sliter utrolig mye det meste. Du kan jo forestille deg sydveggen på et hus. Den må gjerne males opp til flere ganger før man i det hele tatt tenker på å male nordveggen.

Det samme gjelder huden, og i dette tilfellet håret. Sola tørker ut håret, falmer fargen og sliter på hodebunnen. Jeg er for eksempel adskillig mye gråere i håret på venstre side der jeg oftest har skillen min enn på den andre siden.

Solen er jo en ting! Men om du er en badenymfe som elsker å bade sjøen og svømme i klorvann skal du også tenke på at det er med på å slite håret ditt. Vannet du dusjer i  når du reiser i utlandet kan også være med på å tørke ut håret, fordi det ikke er helt rent eller er tilsatt så mye kalk at det blir såkalt “hardt”.

Derfor tenkte jeg å tipse deg om hva du kan gjøre om du har lyst til å beholde håret sunt og friskt hele sommeren, og ikke ende opp med daglige “bad hair days”.

  • For det først bør du investere i noen hatter. Det finnes mange fine varianter i kjedebutikkene som ikke koster å mye. Det er uansett en rimelig investering i forhold til hyppigere frisørbesøk og hudkreft. Denne er fra Accessorize.
  • Bruk solbeskyttelse i håret! Mange hårpleiemerker har sine ulike varianter av sprayer og liknende som beskytter hår og hodebunn mot skadelige UV-stråler. Denne er fra Aveda!
  • Bruk hårmasker mye oftere! Faktisk kan du ha en hårmaske i håret i flere timer om du skal være hjemme eller som en wetlook når du er på stranden. Har du langt hår kan du gjerne bytte ut balsamen med maske noen uker. Denne er fra Wella.
  • Har du farget håret bør du bruke en fargebevarende maske. Det finnes også masker som du kan tilsette farge som er med på å opprettholde fargen du har, eller du kan bruke pleie med pigmenter i. Her er en variant fra Kérastase der du kan velge mellom flere farger som du kan tilsette masken.
  • Bruk dyptrensende sjampoer eller hårskrubber en gang i mellom for å fjerne rester av salt, klor og stylingprodukter ut av håret. Det er nemlig med på å tørke ut håret og i værste fall også irritere hodebunnen. Disse er fra Redken og The Body Shop.
  • Til slutt, bruk sunn fornuft, og ta pauser fra sola! Det er ikke inn å være brunest og heller ikke bra med hud- og føflekkreft!

Ønsker deg en riktig god sommer, og husk å ta vare på deg selv!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT